Haettu sivustolta  31.10.2025
  Tässä herkullinen kakku mokkapalojen ystäville.
Kakku kätkee sisälleen maistuvan suklaatäytekerroksen, mutta halutessa kakun voi nauttia kuivakakkuna ilman täyttämistäkin. Kuorrutuksena toimii suosittu mokkapalojen kuorrutus nonparelleineen.
Kakun/osan siitä voi pakastaa. Tai voit pakastaa kakun myös viipaleina ja sulattaa aina sopivan määrän siitä päiväkahville tai vierastarjoiluksi.
Ainekset noin 10 annosta
Taikina
      
      200
      
      g
      
      voita tai margariinia
      
      3
      
      munaa
      
      3
      
      dl
      
      sokeria
      
      3
      
      tl
      
      leivinjauhetta
      
      3
      
      tl
      
      vaniljasokeria
      
      ¾
      
      rkl
      
      sokeritonta kaakaojauhetta
      
      1
      
      dl
      
      kermaa (tai kahvia)
      
      Suklaatäyte
      
      2
      
      dl
      
      kuohu- tai vispikermaa
      
      1
      
      tl
      
      vaniljasokeria
      
      150
      
      g
      
      tummaa suklaata
      
      Vuokaan
      
      2
      
      rkl
      
      voita tai margariinia
      
      Kostutus
      
      1
      
      dl
      
      maitokahvia (juomaa)
      
      Kuorrutus
      
      30
      
      g
      
      voita tai margariinia
      
      2
      
      rkl
      
      kahvia (juomana)
      
      n. 3
      
      dl
      
      tomusokeria
      
      2
      
      rkl
      
      tummaa kaakaojauhetta
      
      Koristeeksi
      
      2-3
      
      rkl
      
      nonparelleja
      
      Ohje
- Sulata taikinaan tuleva rasva etukäteen, anna jäähtyä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.
- Mittaa Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhot omaan kulhoon. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe jauhoihin.
- Lisää jauhoseos munavaahtoon vuorotellen kerman ja jäähtyneen sulatetun rasvan kanssa.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 45–50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki ja kumoa tasaiselle alustalle. Anna jäähtyä viileässä mieluiten seuraavaan päivään.
- Valmista suklaatäyte ajoissa. Kuumenna kerma ja vaniljasokeri kiehuvaksi kattilassa. Nosta kattila heti pois liedeltä, paloittele suklaa joukkoon. Sekoita kunnes se on sulanut. Siirrä jääkaappiin. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa.
- Leikkaa kylmä kakku terävällä, sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan. Kostuta levyt maitokahvilla. Kokoa kakku niin, että päällimmäinen levy (paistopinta) tulee pohjaksi ja pohja (tasaisempi pinta) tulee päällimmäiseksi. Levitä suklaamousse väliin.
- Valmista kuorrutus. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi ja sileäksi, sulata ensin rasva ja lisää siihen kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe.
- Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä se välittömästi lastalla tasaiseksi. Ripottele pinnalle heti nonparelleja. Säilytä kakkua viileässä. Kakun tai osan siitä voi pakastaa.
Resepti: 
            
      Arja Elina Laine
      Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
          
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
 
   
   
   
   
   
   
         
         
         
        
Kommentteja ja keskustelua