Ylioppilaat

1 t 10 min, josta valmisteluaika 20 min
8-10 kpl
1 | l | maitoa tai laktoositonta maitojuomaa |
1½ | dl | Myllyn Paras Mannasuurimoita |
tai Kauramannasuurimoita | ||
½ | tl | suolaa |
1 | dl | rusinoita tai korintteja |
1 | dl | mantelirouhetta tai -lastuja |
½ | dl | sokeria |
2 | tl | vaniljasokeria |
Kuppien pohjalle: | ||
1 | dl | rusinoita |
Lisäksi: | ||
punaista mehukastiketta (½ l mehua + 1 rkl perunajauhoja) |
Valmistusohje
-
Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita hieman jäähtyneeseen puuroon rusinat, mantelirouhe ja sokerit. Huuhdo kahvikupit tai muut vastaavat annosvuoat kylmällä vedellä, laita niiden pohjalle rusinoita renkaiksi ja kaada seos niihin, tasoita pinta.
-
Anna ylioppilaiden hyytyä kylmässä kiinteiksi ja kumoa tarjoilua varten asetille. Tarjoile punaisen mehukastikkeen kanssa.
VINKKI: Katso myös Suklaiset ylioppilaat.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (6)
Teimme näitä keskikoulun kotitaloustunnilla 60-luvulla. Mannapuuroa vanilliini sokerilla maustettuna. Mantelijauhoa ei käytetty, eipä siihen aikaan ollut saatavissa. Nautittiin puolukkasopan eli mehukeiton kera, hyvää oli.
Minulla oli sellainen käsitys, että ylioppilaat tehtiin riisiin eikä mannaryyneihin. 50-luvulla.
Terveisin seija
Minun muistini mukaan ylioppilaat on aina tehty mannapuurosta. Hatunhuipuksi vielä laitettiin kermavaahtoa pursottimesta. Terv. 40-luvulta!
Näyttää herkullisilta ja oli tosi hyviä!
TODELLA HERKKUA! Kannattaa tehdä! Tein poikani ylioppilas juhliin näitä ja meni kaupaksi. Kaikki meni, mutta ei sillein, että joku ei olisi saanut. Kaikki jopa santsasi, lapset saattoi syödä jopa 4. Ihanaa herkkuamme.
Ainakin hyvää tulia! Mutta suklaat meinas käsiin sullaa ku olihirveen helteinen päivä!
Kommentoi reseptiä