Ylioppilaat-piparit voi hyvin tehdä ajoissa ennen juhlia, esim. noin viikkoa etukäteen. Juuri nämä piparit kuuluvat ehdottomasti lakkiaisiin. Voit tehdä myös muihin valmistujaisiin ko. ammattiin sopivan koristelun tai juhlittavan nimikirjaimet tai iän jne.

Jos on vaikeuksia keksiä, millä painellaan ympyröitä (et omista pieniä pyöreitä muotteja), niin tee kuten yksi palstamme lukija: "Kaivoin kaapista samppanjalasit esille, näin sain keksejä joiden halkaisija on n. 5 cm ja mielestäni aivan riittävän isoja ja sopivan pieniä."

Piparit säilyvät parhaiten kuivassa ja viileässä. Suklaakoristelu kannattaa tehdä vasta edellisenä päivänä ennen juhlia, jotta suklaa ei tartu toisiin pipareihin säilytettäessä. Voit ripotella tomusokeria lakin päälle ennen suklaaseen dippaamista, saat valkoisempia lakkeja.

Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Elina Laine leipovat näitä pipareita.

Ainekset noin 20 kpl annosta

n.200
g
vadelma-, lakka-, mansikka- tai kirsikkahilloa tai lemon curdia tai sulatettua tummaa tai valkoista suklaata
Koristeluun:
n.150
g
kuorrutussuklaata tai tummaa taloussuklaata
(hopeisia) nonparelleja

Ohje

  1. Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi, voit käyttää pöydällä hieman jauhoja kaulinnan apuna. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja. Paista 175 asteessa n. 5-8 minuuttia. Varo palamista. Jäähdytä.

  2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota puolet pyöreistä kakuista ja kasta reuna suklaaseen. Voit laitaa reunaan hopeisen nonparellin "lyyraksi". Lado suklaareunaiset piparit leivinpaperille jähmettymään.

  3. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle suklaareunaiset piparipuoliskot. Muista tarjoiltaessa varoa, ettei suklaa tartu toisiin pipareihin.

Voit vaihtoehtoisesti leipoa itse murotaikinan, ohje löytyy täältä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Katso videovinkit

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

15 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.