Ylioppilaat-piparit

Ylioppilaat-piparit
30 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Ylioppilaat-piparit voi hyvin tehdä ajoissa ennen juhlia, esim. noin viikkoa etukäteen. Juuri nämä piparit kuuluvat ehdottomasti lakkiaisiin. Voit tehdä myös muihin valmistujaisiin ko. ammattiin sopivan koristelun tai juhlittavan nimikirjaimet tai iän jne.
  • Jos on vaikeuksia keksiä, millä painellaan ympyröitä (et omista pieniä pyöreitä muotteja), niin tee kuten yksi palstamme lukija: "Kaivoin kaapista samppanjalasit esille, näin sain keksejä joiden halkaisija on n. 5 cm ja mielestäni aivan riittävän isoja ja sopivan pieniä."
  • Piparit säilyvät parhaiten kuivassa ja viileässä. Suklaakoristelu kannattaa tehdä vasta edellisenä päivänä ennen juhlia, jotta suklaa ei tartu toisiin pipareihin säilytettäessä. Voit ripotella tomusokeria lakin päälle ennen suklaaseen dippaamista, saat valkoisempia lakkeja.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela leipovat näitä pipareita.
noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
n.200gvadelma-, lakka-, mansikka- tai kirsikkahilloa tai lemon curdia tai sulatettua tummaa tai valkoista suklaata
Koristeluun:
n.150gkuorrutussuklaata tai tummaa taloussuklaata
(hopeisia) nonparelleja

Valmistusohje

  1. Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi, voit käyttää pöydällä hieman jauhoja kaulinnan apuna. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja. Paista 175 asteessa n. 5-8 minuuttia. Varo palamista. Jäähdytä.

  2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota puolet pyöreistä kakuista ja kasta reuna suklaaseen. Voit laitaa reunaan hopeisen nonparellin "lyyraksi". Lado suklaareunaiset piparit leivinpaperille jähmettymään.

  3. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle suklaareunaiset piparipuoliskot. Muista tarjoiltaessa varoa, ettei suklaa tartu toisiin pipareihin.

Voit vaihtoehtoisesti leipoa itse murotaikinan, ohje löytyy täältä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (14)

Missä leipuriden päähineet? Pitkät hiukset huiskii taikinan päällä...
Hei, hyvä muotti on myös tuttipullon korkki. Teen sillä mm. herrasväenleivät. Terveisin, kevään ylioppilaan äiti
Suklaa tarttuu huonosti tomusokeroituun lakkiin, tomusokeriin jää sormenjälkiä, kun lakkeja siirtelee.
Ylioppilaat säilyvät täytettynä pakastimessa useita viikkoja, mutta ne on pakastettava heti täyttämisen jälkeen, ja sitten vaan koristeet päälle, kun aika koittaa.
Myös Siro -hienosokeri sopii näiden koristeluun ennen suklaaseen kastamista. Näinhän tehdään perinteisille herrasväenleiville.
Todella suussasulavia!
Miten ylioppilaat piparit säilyvät, jos ne joutuu tekemään muutamaa päivää ennen juhlia?
Ylioppilaat piparit voi hyvin tehdä muutamia päiviä ennen juhlia. Piparit säilyvät parhaiten kuivassa ja viileässä. Suklaakoristelu kannattaa tehdä vasta edellisenä päivänä ennen juhlia, jotta suklaa ei tartu toisiin pipareihin säilytettäessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Montako ylioppilasta ko. ohjeella tulee?
Ohjeella tulee noin 20 kpl ylioppilaita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages