Voikukkatortut

Voikukkatortut.JPG
45 min, josta valmisteluaika 30 min
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai 5 kpl Lehtitaikinalevyjä
Täyte:
6-7dlpieniä pyöreälehtisiä voikukanlehtiä
3-4dlpieniä keltaisia voikukkia (ilman kukkavarsia)
1keltasipuli
5-7valkosipulinkynttä
1-2rklrypsiöljyä
1rklhunajaa
1tlsuolaa
100gappelsiinituorejuustoa
½dlmantelirouhetta
Voiteluun ja päälle:
1muna
10keltaista voikukkaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Leikkaa taikinalevyt kohmeisina terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Tai leikkaa kulmat auki niin, että reunojen keskikohdat jäävät noin 1 cm ehjiksi, katso mallia kuvista.

Kukan taittelu Kukan taittelu

Kerää varmasti tuntemasi voikukan lehdet ja voikukat ja puhdista ne. Laita lehdet lävikköön ja huuhdo ne hyvin juoksevalla vedellä. Tee samoin keltaisille kukille, mutta jätä ne vielä kylmään veteen noin 10 minuutiksi, jolloin mahdollisesti pienimmätkin ötökät tulevat pois kukista. Hienonna sekä lehdet että kukat veitsellä hienoksi. Hienonna myös kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet hyviin hienoksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle, lisää sipulisilput ja paista niitä muutama minuutti. Lisää sen jälkeen voikukkasilppu ja sen jälkeen voikukkien lehtisilppu. Jatka paistamista pari minuuttia, mausta hunajalla ja suolalla. Ota pannu pois liedeltä, lisää appelsiinituorejuusto ja mantelirouhe. Sekoita täyte tasaiseksi.

Laita jokaisen tortun keskelle reilu 1 rkl täytettä. Jos leivot perinteisiä tähtitorttuja, nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kostutetuin sormin nämä 4 nostettua kulmaa suppuun keskelle täytteen päälle. Jos leivot kukanmallisia torttuja, nosta 4 kulmakaistaletta ylös keskelle "kukaksi" täytteen päälle. Nipistä hyvin kiinni kostutetuin sormin. Voitele taikinareunat munalla. Paina vielä torttujen täytekohtien päälle voikukan keltaisia paloja. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kiitos mielenkiintoisesta ohjeesta, jossa on käytetty luonnon yrttejä.