Vispipuuro

Vispipuuro
20 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista ja mannasuurimoista.
  • Vatkaa jäähtynyt puuro voimakkaasti vaahdoksi - kuuman puurokattilan voi laittaa kylmään veteen.
  • Mikäli haluat kuitupitoisemman puuron, tee se kauramannasuurimoista.
  • Kuohkeimman vaahdon saat vaaleilla mannasuurimoilla ja mehulla.
  • Kuidut (kauramannasuurimo ja marjankuoret) tuovat enemmän makua puuroon, mutta vaahto on pienempi.
3-4:lle
7dlvettä
3dlvahvaa sokeroitua puolukka- tai herukkamehua
dlsokeria)
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja mehu. Mausta halutessasi sokerilla ja suolalla ja tarkista hyvä maku. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.

  2. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (27)

Kiitos
Mistä johtuu, että jos vispipuuron jättää hautumaan "yli ajan" siitä tulee juokseva vesivelli?
Kun mannasuurimoita keitetään, niin mannasuurimoiden tärkkelysjyväset turpoavat ja järjestäytyvät uudelleen, jolloin ajan kuluessa viskositeetti kasvaa ja seos sakenee. Kun lämpötila pidetään korkealla, niin viskositeetti saavuttaa huippukohdan, jolloin suurin osa tärkkelyksestä on turvonnut ja liittynyt toisiinsa. Mikäli seosta lämmitetään vielä tämän jälkeen, niin tärkkelysjyvästen rakenne alkaa rikkoutua ja viskositeetti laskee ja puuro löystyy. Terv. Kuluttajaneuvonta
Hyvää!
Tein juuri puuron kauramannasta ja stevialla makeutetusta punaherukkamehusta (diabeetikkoversio). Vispautui kyllä kuohkeaksi, ei tietenkään niin tymäkäksi kuin perusmannasuurimoista, mutta ihan kivasti kuitenkin. Eli jos tekee kauramannasta, kannattanee suurimoiden määrää lisätä ainakin puoleentoista desiin. Kun puuro on valmiiksi vähän paksumpaa vispautuu oletettavasti vielä mukavammin. Maku muistuttaa ruispuolukkapuuroa, NAM!
Maukas resepti,mutta käytän mannaryynin asemasta tummaa täysjyväriisi jauhoa (gluteeniton versio)Nam,nam.
Puurosta tulee tällä ohjeella erittäin maukasta, mutta se jää löysäksi. Joudun itse lisäämään mannasuurimoita ainakin 1/4 dl lisää, jos käytän pelkkää mehua ja suurimoita.
Oli tosi hyvää, vaikka en saanut sitä kunnolla vispattua.
Aivan ihana ohje! Ja tosi terveellinenkin. Ihanaa mennä metsään poimimaan marjoja, kun tietää, että eivät ne jääkään pakastimeen, vaan tulee tehtyä ihanan kuohkeaa vispipuuroa. joka maistuu koko perheelle. Jopa murrosikäiselle hieman ruokaronkeli pojallekin.
Hyvää!

Pages