Anna palautetta

Vispipuuro

Vispipuuro

Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista ja mannasuurimoista. Vatkaa jäähtynyt puuro voimakkaasti vaahdoksi - kuuman puurokattilan voi laittaa kylmään veteen. Mikäli haluat kuitupitoisemman puuron, tee se kauramannasuurimoista. Kuohkeimman vaahdon saat vaaleilla mannasuurimoilla ja mehulla. Kuidut (kauramannasuurimo ja marjankuoret) tuovat enemmän makua puuroon, mutta vaahto on pienempi.

3-4:lle
7dlvettä
3dlvahvaa sokeroitua puolukka- tai herukkamehua
dlsokeria)
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
ripaus suolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja mehu. Mausta halutessasi sokerilla ja suolalla ja tarkista hyvä maku. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Samasta aiheesta


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (24)

Toivoisin, että vispipuuroresepteissä otettaisiin huomioon myös että joillakin on puolukoita joista tekee puuroa eikä kaupan mehuista. Aloittelevat kokit hukkaavat tärkeät ainesosat kun eivät osaa käyttää kokonaisia marjoja.
saisiko sellaisen vispipuuro-ohjeen , jossa olisi mehun sijaan käytetty marjoja/hedelmiä ?
VISPIPUURO MARJOISTA 8 dl vettä n. 4 dl puolukoita tai herukoita tms. marjoja n. ½ dl sokeria 1¼ dlMyllyn Paras Mannasuurimoita ripaus suolaa Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua n. 15 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista hyvä maku. Siivilöi halutessasi mehusta marjan kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä sileää vaahtoa. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.
Paras ohje ja tosi yksinkertainen tehdä viimeisistä edellisvuoden puolukkamehuista!
Erittäin hyvä ja yksinkertainen vispipuuroresepti!
Olisi mukava tietää, voiko marjapuuron tehdä kauramannasta?
Marjapuuron voi tehdä myös kauramannasuurimoista. Kauramanna ei kuitenkaan vispaudu vispipuuroksi, kuten pelkkä mannasuurimo. Terveisin, Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta.
Mihin suolaa tarvitaan, hyvää tulee ilmankin. Niin ja jos haluaa miedompaa, niin laittaa vähemmän niitä puolukoita. Äsken tein niin että 1l vettä, 1,5dl puolukoita, 1,5dl sokeria ja 1,5dl mannasuurimoita. Tuli ihanan mietoa ja vaaleanpunaista vaahtoa :)
Kun laittaa mansikoita ja mustikkaa ni johan maistuu niin isoille kuin pienillekkin..
Kirpakka aamiainen :)
tuli tosi hyvдд puuroa!
Ihanan helppo resepti ja tuli tosi kuohkea ja maukas puuro. NAM!! :)
Helppo ja herkullinen ohje! Maistui sekä 12-vuotiaalle, että 2-vuotiaalle (ja toki myös äidille). Kiitos!
Tosi helppo ja ihana resepti! Tulee oikein maukas vispipuuro! Kyllä, se maistuu!!! Kiitos!
Tein tällä ohjeella ensimmäisen lappapuuroni asiakkaalleni ja hyvä etten sitä mukaani ottanut, siitä tuli todella herkullista ja koostumukseltaan täydellistä tasaista, "takertumatonta" herkkua. Mehun tein puolukoita keittämällä ne kolmeen desiin vettä, jota maustoin sokerilla ja ripauksella suolaa. Laimennus ja puuron keittoon. Myllyn Paras Mannasuurimot ovat vispipuuro-ryyneinä parhaimmistoa! Niillä saa aikaiseksi niin puuron kuin kuohkeankin vaahdon ja makuun ei tule puisevaa vivahdetta.
Tulipa tehtyä todella maukasta lappapuuroa ja ihan itse, tietenkin MYLLYN PARAS antoi ohjeen. Kiitos!:)
Siis ekaa kertaa tein itse vispipuuroa ja tuli aivan mielettömän hyvää. Tämä resepti laitetaan talteen, NAMI NAMI :)
Hyvää!
Aivan ihana ohje! Ja tosi terveellinenkin. Ihanaa mennä metsään poimimaan marjoja, kun tietää, että eivät ne jääkään pakastimeen, vaan tulee tehtyä ihanan kuohkeaa vispipuuroa. joka maistuu koko perheelle. Jopa murrosikäiselle hieman ruokaronkeli pojallekin.
Oli tosi hyvää, vaikka en saanut sitä kunnolla vispattua.
Puurosta tulee tällä ohjeella erittäin maukasta, mutta se jää löysäksi. Joudun itse lisäämään mannasuurimoita ainakin 1/4 dl lisää, jos käytän pelkkää mehua ja suurimoita.
Maukas resepti,mutta käytän mannaryynin asemasta tummaa täysjyväriisi jauhoa (gluteeniton versio)Nam,nam.
Tein juuri puuron kauramannasta ja stevialla makeutetusta punaherukkamehusta (diabeetikkoversio). Vispautui kyllä kuohkeaksi, ei tietenkään niin tymäkäksi kuin perusmannasuurimoista, mutta ihan kivasti kuitenkin. Eli jos tekee kauramannasta, kannattanee suurimoiden määrää lisätä ainakin puoleentoista desiin. Kun puuro on valmiiksi vähän paksumpaa vispautuu oletettavasti vielä mukavammin. Maku muistuttaa ruispuolukkapuuroa, NAM!
Hyvää!