Vihersämpylät, kaurasämpylät vihersmoothieseen

Vihersämpylät
2 t , josta valmisteluaika 30 min

Tee iso annos vihersmoothieta ja käytä siitä puolet sämpylätaikinaan.

Tämä vegaaninen smoothie syntyy vihreistä raaka-aineista mikserillä.

Voit vaihtaa pinaatin nokkoseen tai muihin luonnonyrtteihin keväällä.

Halutessa voit korvata spirulinajauheen mieliyrtilläsi, jota voit käyttää hieman enemmän yrtin mausta riippuen.

Mittaa smoothiesta 3 dl sämpylätaikinaa varten ja nauti loppu smoothie sellaisenaan.

Käytä sämpylätaikinaan mieluiten makeutettua mantelimaitoa, sillä taikinahiiva toimii parhaiten hieman makeassa smoothiepohjassa.

6 dl smoothieta (puolet juotavaksi ja puolet taikinaan) sekä 9 isoa sämpylää
Vihersmoothie:
100gpinaatinlehtiä (tai nokkosta tai syötäviä luonnonyrttejä)
150 gsalaattia tai lehtikaalia
100gkurkkua
1banaani tai vihreä omena
1tlspirulinajauhetta
3dlmantelimaitoa (makeutettua)
2rklavokado- tai yrttiöljyä
Vihersämpylät:
Taikina:
3dlvihersmoothieta (½ annosta)
25ghiivaa
tlsuolaa
6-7dlMyllyn Paras Kaurainen Sämpyläjauhoseosta

Valmistusohje

Kuumenna smoothie kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen, lisää suola. Alusta pehmeäksi sämpylätaikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Ota kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo se 10 cm levyiseksi tangoksi. Jaa tanko 9 palaan. Laita palat sellaisenaan kumolleen leivinpaperille uunipellille tai pyörittele sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.

Voitele sämpylät mantelimaidolla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 10–15 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)