Ainekset 16 kpl annosta

1
annos (3 dl nestettä)
itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
50
g
voi- tai margariinisulaa
n.2
rkl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
Pinnalle:
munaa voiteluun
raesokeria

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina n. 50 x 40 cm:n levyksi. Leikkaa levystä taikinapyörällä kannaltaan noin 10 cm leveitä ja noin 15 cm pitkiä kolmioita. 

  2. Nosta taikinakolmiot uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Levitä sulaa rasvaa ohuelti taikinakolmioille, ripottele pinnalle melko runsaasti vaniljasokeria ja sokeria. Kääri kolmiot kulmittain (leveästä reunasta terävään kulmaan) rullalle, nipistä saumakohta aina jokaisen rullan alle ja käännä rullat sarviksi. Anna sarvien kohota uudelleen noin puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa.

  3. Voitele munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Mikäli pidät kookoksesta, kokeile rullien sisälle em. täytteen lisänä kookoshiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.