Vekkulit Viljakeksit

Vekkulit Viljakeksit
  • Leivo lasten tai lastenlasten kanssa maistuvia keksejä pieniksi välipalaherkuiksi.
  • Neljää eri viljaa sisältävät Vekkuli-hiutaleet ovat pikahiutaleita ja ne sopivat näihin kekseihin hyvin, mutta voit toki leipoa muillakin hiutaleilla. Kokeile vaikka Pikakaura-Ruishiutaleita eli KARU-hiutaleita.
  • Kekseihin voi lisätä rusinoita tai pieniä kuivattuja hedelmäpaloja tai kuivattuja marjoja makua antamaan.
30-40 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia
dlsokeria
5dlVekkuli Neljän Viljan Pikahiutale 450 g
1dlErikoisvehnäjauho 1 kg
(1dlrusinoita)
1tlsoodaa
1dlkermaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi kerrokseksi.

Paista 200-asteisessa uunissa 5-8 min. Ota lämpimästä keksilevystä (muutaman minuutin päästä uunista ottamisesta) teräväreunaisella piparimuotilla perhosia, nalleja tai muita vekkuleita kuvioita. Jos haluat päästä helpommalla, leikkaa levy n. 6 x 6 cm kokoisiksi neliöiksi.

VINKKI: Voit tehdä keksit myös perinteisesti, eli ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele tasaisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)