Viljakeksit

Vekkulit Viljakeksit
20 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Leivo lasten tai lastenlasten kanssa maistuvia keksejä pieniksi välipalaherkuiksi.
  • Kekseihin voi lisätä rusinoita tai pieniä kuivattuja hedelmäpaloja tai kuivattuja marjoja makua antamaan.
30-40 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Neljän Viljan Pikahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
(1dlrusinoita)
1tlsoodaa
1dlkermaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi kerrokseksi.

Paista 200-asteisessa uunissa 5-8 min. Ota lämpimästä keksilevystä (muutaman minuutin päästä uunista ottamisesta) teräväreunaisella piparimuotilla perhosia, nalleja tai muita vekkuleita kuvioita. Jos haluat päästä helpommalla, leikkaa levy n. 6 x 6 cm kokoisiksi neliöiksi.

VINKKI: Voit tehdä keksit myös perinteisesti, eli ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele tasaisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)