Vekkulit Viljakeksit

Vekkulit Viljakeksit

Leivo lasten tai lastenlasten kanssa maistuvia keksejä pieniksi välipalaherkuiksi.  Neljää eri viljaa sisältävät Vekkuli-hiutaleet ovat pikahiutaleita ja ne sopivat näihin kekseihin hyvin, mutta voit toki leipoa muillakin hiutaleilla. Kokeile vaikka Pikakaura-Ruishiutaleita eli KARU-hiutaleita. Kekseihin voi lisätä rusinoita tai pieniä kuivattuja hedelmäpaloja tai kuivattuja marjoja makua antamaan.

30-40 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
(1dlrusinoita)
1tlsoodaa
1dlkermaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5-8 min. Ota lämpimästä keksilevystä (muutaman minuutin päästä uunista ottamisesta) teräväreunaisella piparimuotilla perhosia, nalleja tai muita vekkuleita kuvioita. Jos haluat päästä helpommalla, leikkaa levy n. 6 x 6 cm kokoisiksi neliöiksi.

VINKKI: Voit tehdä keksit myös perinteisesti, eli ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele tasaisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)