Vapunaaton salaatti

Myllyn Paras
10-12:lle
2-2½dlMyllyn Paras Pitkäriisiä
500gkuorittuja katkarapuja
2tilliruukkua
2dlviinietikka-öljykastiketta
1kerä rapeaa salaattia
1kurkku
6tomaattia
4-5lehtisellerin vartta
3avokadoa
½sitruunan mehu
200gtuoreita herkkusieniä
5-6kovaksi keitettyä munaa
Kastike:
1dlmajoneesia
3dlkermaviiliä
n.½dlchiliketsuppia
vähän Tabascoa tai chiliä
mustapippuria myllystä
1rkltuoretta tai 1 tl kuivattua rakuunaa
tillin oksia

Valmistusohje

Levitä keitetty kylmä riisi, katkaravut ja hienonnettu
tilli kerroksittain isoon kulhoon, Kaada päälle salaatinkastike (¼-⅓
viinietikkaa, ¾ -⅔ öljyä, suolaa ja pippuria) ja anna maustua sillä aikaa, kun
valmistelet salaatin muita aineksia.

Huuhdo kasvikset. Suikaloi kurkku, viipaloi lehtisellerit
ja herkkusienet, lohko tomaatit ja munat. Revi salaatin lehdet. Halkaise ja
kuori avokadot ja poista kivi. Leikkaa avokadot kauniisti viipaleiksi tai
paloiksi. Purista päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.

Sekoita kastike ja mausta se tuliseksi, sillä maku mietonee
salaatissa.

Ota erikseen koristeeksi muutama munanlohko, avokadon- ja
herkkusienen viipale. Sekoita salaatin kaikki aineet varovasti keskenään ja
kaada tarjoiluvadille tai nosta ne ryhmiksi laakealle vadille salaattipedin
päälle. Lusikoi kastike salaatille tai tarjoa se erikseen. Koristele.

Tarjoa salaatin seuraksi lämmitettyä leipää.

VINKKI: Jos olet lähdössä mökille,
nyyttikesteihin tai talkoisiin, voit valmistaa salaatin puoli- tai koko
annoksena isoon kulhoon seuraavasti: pohjalle riisit, tilli ja katkaravut
mehevöitymään öljykastikkeessa. Sen päälle suikaloidut kurkut, viipaloidut
sellerinvarret ja päälle kelmu tai voipaperi kolmella kololla eli kelmusta
muodostuu pohja ja seinät. Nosta koloihin tomaattilohkot, viipaloidut sienet ja
avokadot (sitruunamehulla valeltuna) ja pinnalle revitty rapea salaatti.
Munalohkot ja kastike on hyvä pakata erikseen. Voit myös pakata kaikki kasvikset
erikseen rasioihin.

Poista kelmu tai voipaperi varovasti, sekoita nostellen
(kaada laakealle isolle vadille), koristele munalohkoilla ja tarjoa kastike
erikseen.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)