Vappu Pimiän Runebergin kakku

Vappu Pimiän Runebergin kakku

Perinteinen Runebergin torttu on monien suosikkileivos.  Leivos on saanut nimensä Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin mukaan, jonka kerrotaan mielellään nauttineen leivoksia aamiaisella punssin kera.  Runebergintorttuja on saatavilla yleensä tammikuusta Runebergin päivän 5. helmikuuta tienoille. Herkullinen leivos muuntuu myös kakuksi. 

200gvoita
2dlsokeria
2munaa
2dlMyllyn Paras Korppujauhoja
2dlmantelirouhetta
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2kourallista piparkakku- tai keksimuruja
1tlruokasoodaa
1tlkardemummaa
1dlkermaa tai ranskankermaa
Voiteluun:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutusliemi:
2dlpunaista mehua tai vettä
3rkltomusokeria
(3rklrommia)
Koristeluun:
vadelma- tai muuta hilloa maun mukaan
sokerikuorrutetta (putkilosta kelpaa hyvin)

Valmistusohje

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se ehtii hieman pehmetä. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe, murustetut keksit tai piparit, ruokasooda ja kardemumma keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Tämän jälkeen sekoita taikinaan vuorotellen kermaa tai ranskankermaa sekä jauho-manteli-keksiseosta. Älä kuitenkaan enää vatkaa liikaa.  Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 min, riippuen vuoan koosta. Kokeile hammastikulla kypsyys.  Sekoita kostutusliemi ja kostuta kakku, anna jäähtyä kunnolla. Levitä hilloa keskelle reilusti ja kuorruta reunat sokerikuorrutteella. Tarjoile. Kakku säilyy hyvin useita päiviä!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)