Vappu Pimiän pullat

Vappu Pimiän pullat, Kuva: Vappu Pimiä
Kuva: Vappu Pimiä
1 t 20 min, josta valmisteluaika 30 min
5dlmaitoa
50ghiivaa
1muna
1rklkardemummaa
2tlsuolaa
dlsokeria
200gvoita
10-15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
omenasosetta, kanelia, sokeria, voita
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja dl kerrallaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, ota kädet käyttöön ja rupea vaivaamaan. Kun olet lisännyt taikinaan noin 10 dl jauhoja, rupea vaivaamaan sekaan huoneenlämpöistä voita. Kun olet vaivannut voin sekaan, tunnustele tarvitseeko taikina vielä vähän jauhoja.

Kun taikina on kimmoisaa, mutta ei kovaa ja irtoaa käsistä, on se valmis kohoamaan. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa 40–60 min. 

Leivo taikinasta mieluisiasi pullia ja voitele ne munalla. Paista pienempiä pullia 220 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Nauti kylmän maidon kera!

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

OLI TOSI HYVÄÄ
On tosi hyvä pullaresepti olen tehnyt monta kertaa ja joka kerta onnistuu.
Näkyy olevan aivan tavallinen pulla-resepti, mutta tuota taikinan kohoamisaikaa vähän ihmettelen. Jos sen antaa 60 minuuttiakin kohota, niin eikö se jo "tule ovella vastaan"? Itse teen taikinan yleiskoneella ja sulatan rasvan heti alussa maidon joukkoon, näin taikina pysyy lämpimänä ja sen ansiosta taikina nousee kaksinkertaiseksi 20 minuutissa. Myös hiivan "sulatan" suolalla ja 1 rkl sokeria, parissa minuutissa. Vielä kun antaa koneen vaivata taikinaa 8 minuuttia, siitä tulee hyvin leivottavaa. Pullat ovat kuohkeita ja hyvän makuisia!