Vappu Pimiän pitaleivät

Vappu Pimiän pitaleivät
Ensimmäinen vaihe:
20ghiivaa
5dlvettä
ripaus sokeria
2-3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Seuraavana päivänä:
2tlsuolaa
8-10dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
pari lorausta öljyä

Valmistusohje

Liuota hiiva ensin kädenlämpöiseen tai viileään veteen ja lisää ripaus sokeria sekä pari desiä vehnäjauhoja. Jätä juuri pulputtamaan liinan alle seuraavaan päivään.  Seuraavana päivänä lisää taikinajuureen suola ja vehnäjauhoja desi kerrallaan. Ala vaivaamaan taikinaa, kun olet lisännyt jauhoja niin, ettei taikina ole enää ihan löysää. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa taikinaan pari lorausta öljyä. Taikina on sopivaa, kun se irtoaa käsistä ja on kimmoisaa. Anna taikinan vielä nousta kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohonnut, alusta se vaivaamalla sitä jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikina pieniin paloihin ja taputtele käsin pitaleiviksi. Paista pitaleipiä grillissä tai leivinuunissa 250-300 asteessa (tai sähköuunissa, mutta silloin uunin tulee olla todella kuuma) noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja leipä kuulostaa ontolta pohjaan koputtaessa.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)