Vadelma-Valkosuklaapiirakka

40 min, josta valmisteluaika 20 min
- Tämä resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa.
- Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
2 | rkl | tummaa kaakaojauhetta |
100 | g | tummaa suklaata rouheena |
200 | g | maustettua rahkaa |
200 | g | vadelmia |
130 | g | valkosuklaata |
2 | munaa |
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Laita taikina pyöreään piirakkavuokaan ja levitä se vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita rahka ja puolet vadelmista. Lämmitä vesihauteessa n. 30g valkosuklaata ja lisää se rahkaan ja vadelmaan. Lisää kaksi kananmunaa ja sekoita kunnolla. Levitä seos vuokaan ja ripottele loput vadelmat päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 min. Ripottele lopuksi valkosuklaarouhetta jäähtyneen piirakan päälle.
Kommentoi reseptiä