Uunilahna ohrapedillä

Uunilahnaa ohrapedillä
1 t 15 min, josta valmisteluaika 30 min
4-6:lle
1iso lahna (1½-2 kg)
2tlsuolaa
valkopippuria myllystä
Ohrapeti:
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
vettä
suolaa
½-1purjoa tai 4-6 kevätsipulia
1ruukku tilliä
1sitruuna

Valmistusohje

Pyydä kauppiasta perkaamaan kala tai perkaa se itse. Suomusta isossa muovipussissa niin suomut eivät lentele ympäri keittiötä. Leikkaa vatsa auki tukevilla saksilla pitäen kalaa selkä alaspäin. Poista sisälmykset, varo puhkaisemasta sappea. Poista kidukset saksilla, mutta jätä kitalaki paikoilleen. Se on hyvän makuinen.

Huuhdo kala huolella juoksevan veden alla ja käytä tarvittaessa harjaa, jotta saat kaiken veren pois selkärangasta. Suolaa ja pippuroi kala.

Keitä ohrat pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Ohraa ei tarvitse jäähdyttää. Silppua purjo hienoksi tai pätki kevätsipulit, Hienonna tilli. Sekoita ne kypsän ohran joukkoon. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä ⅔ ohraseoksesta uunipannulle leivinpaperin päälle.

Nosta lahna ohrapedille. Puserra lahnan sisälle ja päälle puolikkaan sitruunan mehu. Voit maustaa myös ohraa sitruunanmehulla ja raastetulla kuorella. Lusikoi loput ohraseoksesta lahnan sisään ja kiinnitä maha tarvittaessa hammastikuilla. Nosta kalan ympärille lohkottu sitruunanpuolikas.

Kypsennä 180-200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 45-50 minuuttia kalan koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä selkäevästä vetämällä. Lahnasta valuva neste ja rasva maustavat ohran erittäin herkulliseksi. Lahna on helpoin nostaa tarjolle uunipannussa.

Tarjoa lisäkkeeksi värikkäitä kasviksia kuten timjamiporkkanoita ja/tai uunitomaatteja (nosta ne uunipannulle 5-10 minuuttia ennen kuin otat lahnan uunista).

VINKKI: Jos kaapistasi löytyy uuninkestävä sopivan kokoinen kalavati- tai vuoka, valmista ruoka siinä.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)