Paistettu meribassi ja mango-avokadosalsa

Paistettu meribassi ja mango-avokadosalsa
1 t 10 min, josta valmisteluaika 45 min

Juhlavaa ja helppoa ruokaa arkeen! Kokonaisena paistettu kala kypsyy mehukkaammaksi kuin filee, ja on muutenkin paljon vaivattomampaa valmistaa. Kalaa komppaa superherkullinen mango-avakadosalsa.

1:lle
1kokonainen meribassi tai siika
2tlcajun-maustesekoitusta
1limen mehu ja raastettu kuori
2rklkasvisöljyä
½mango
½avokado
1punainen chili
2kevätsipulinvartta hienonnettuna
3rkltuoretta korianteria hienonnettuna
2dlkypsää Myllyn Paras Basmatiriisiä
tai kypsää Jasmiiniriisiä

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Poista kalasta sisukset ja suomut (jos ne ovat vielä tallella).Viillä kalaa molemmin puolin pari viiltoa. Hiero kalan sisään ja pinnoille cajun-maustesekoitusta, raastettua limenkuorta ja öljyä.

  2. Laita kala leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan ja paista noin 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla pintaan väriä. Peitä ja anna vetäytyä muutaman minuutin.

  3. Kalan kypsyessä kuori mango ja avokado. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Laita mango, avokado, chili, kevätsipulit, korianteri ja limen mehu kulhoon. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Sekoita.

  4. Nauti kala mango-avokadosalsan ja keitetyn riisin kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)