Juhlavaa ja helppoa ruokaa arkeen! Kokonaisena paistettu kala kypsyy mehukkaammaksi kuin filee, ja on muutenkin paljon vaivattomampaa valmistaa. Kalaa komppaa superherkullinen mango-avakadosalsa.

Ainekset 1:lle annosta

1
kokonainen meribassi tai siika
2
tl
cajun-maustesekoitusta
1
limen mehu ja raastettu kuori
2
rkl
kasvisöljyä
½
mango
½
avokado
1
punainen chili
2
kevätsipulinvartta hienonnettuna
3
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Poista kalasta sisukset ja suomut (jos ne ovat vielä tallella).Viillä kalaa molemmin puolin pari viiltoa. Hiero kalan sisään ja pinnoille cajun-maustesekoitusta, raastettua limenkuorta ja öljyä.

  2. Laita kala leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan ja paista noin 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla pintaan väriä. Peitä ja anna vetäytyä muutaman minuutin.

  3. Kalan kypsyessä kuori mango ja avokado. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Laita mango, avokado, chili, kevätsipulit, korianteri ja limen mehu kulhoon. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Sekoita.

  4. Nauti kala mango-avokadosalsan ja keitetyn riisin kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.