Urho Kekkosen syntymäkunnan Pielaveden kalakeitto

Myllyn Paras
4:lle
1lperunalohkoja/kuutioita
1lvettä
n.650gperattua kalaa (esim. haukea, muikkuja, ahvenia, pakastekalaa)
15maustepippuria
2sipulia
25-100gvoita tai pullomargariinia
1dlkermaa
suolaa
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Pane perunalohkot, vesi ja kalat kattilaan. Paloittele isot
kalat kymmenen sentin paloiksi. Kun keitos kiehahtaa, kerää vaahto ja lisää
pippurit, suola ja lohkottu sipuli. Hauduta miedolla lämmöllä.

Kun kalasta alkaa ruoto irrota ja perunat ovat pehmeitä,
lisää voi ja kerma. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Jos haluat suurustaa
keittoa, tee se ennen voin lisäystä sekoittamalla vehnäjauhot vesitilkkaan ja
lisäämällä vettä.

Jos käytät pakaste- tai muuta ruodotonta kalaa, lisää ne
isoina paloina sen jälkeen kun perunat, sipulit ja pippurit ovat kiehuneet
jonkin aikaa.

Keiton kanssa maistuu ruisleipä.

Resepti:
Resepti kirjasta: Ristoja Ritva Lehmusoksa, Urho Kekkosen Pöydässä (kust. Ajatus-kirjat), muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Resepti oli oikein hyvä ja maku oli hyvä.