Tämä munakas saa ovelan turkoosin värin punakaaliraasteesta, joka reagoi munavalkuaisen kanssa hieman yllättävästi niin, että massa muuttuu turkoosiksi. Tässä on kerrottu yhden ison tortillamunakkaan resepti, voit valmistaa näitä jokaiselle oman, mutta perheen pienemmille riittää varmasti puolikas tai pienempikin pala munakasta.

Turkoosi munakas sopii hyvin tarjoiltavaksi halloweenin aikaan. Muotoile silloin koristelupursotuksista halloweeniin sopivaa hämähäkinverkkoa. Voit myös käyttää majoneesia silmän valkuaisiksi ja laittaa keskelle palan mustaa oliivia.

Ainekset 1 (2 munan tortillamunakas) annosta

Tortillamunakas:
dl
punakaalia (raastettuna n. 80 g)
½
punasipuli
3
kpl
ison kanamunan valkuaista
hiven
suolaa
hiven
rouhittua mustapippuria
1-2
rkl
rypsiöljyä ja/tai voita
15
g
parmesaanijuustoraastetta
Täyte:
½
punasipulia renkaina (paahdettu pannulla etukäteen)
50-70
g
graavattua kirjolohifileetä
(vähän
rucolaa)
n. 10
mustaa oliivia
1-2
rkl
mustaa kaviaaria
1
rkl
balsamicokastiketta
1
rkl
sweet chilikastiketta

Ohje

  1. Raasta punakaali ja puolet kuoritusta punasipulista. Leikkaa toinen puoli punasipulista renkaiksi ja kuullota ne pannulla täytettä varten.
  2. Erottele kananmunan valkuaiset pieneen kulhoon. Voit paistaa keltuaiset erikseen tai käyttää muuhun ruokaan. Riko valkuaisten rakenne haarukalla, vatkaa joukkoon punakaali- ja punasipuliraaste ja mausteet. Massa muuttuu tässä vaiheessa turkoosiksi.
  3. Lisää öljyä ja/tai voita tortillalevyn kokoiselle paistinpannulle ja kuumenna. Kaada munakasseos tasaiseksi kerrokseksi kuumalle pannulle. Paista 1 minuutti ja ripottele sen jälkeen päälle parmesaaniraaste tasaisesti. Paista vielä toinen minuutti ja nosta kauratortillalevy juustoraasteen päälle. Laske lieden lämpö tämän jälkeen miedoimmalle teholle. Jatka paistamista 2 minuuttia. Käännä koko tortillamunakas esimerkiksi kahden lastan avulla ja jatka paistamista hyvin miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia. Säädä sen jälkeen lämpö pois.
  4. Suikaloi lohi, (revi rucola pieniksi paloiksi) ja viipaloi oliivit. Nostele kaikki täyteainekset munakkaan toiselle puoliskolle. Käännä tortillamunakkaan toinen puolisko toisen päälle. Nosta lautaselle. Pursota päälle kastikkeita tai koristele haluamallasi tavalla (alussa vinkki halloweeniin).
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.