Mamman paksut pannukakut

Mamman paksut pannukakut

Pannukakut ja letut ovat ruokaa jota usein mammat,
mummit ja mummot tarjoilevat.

Tässä pannukakut ovat komean kokoisia ja paksuja,
leivinjauhe nostattaa ne.

Pannukakkujen kanssa sopivat tuoreet marjat, hunaja ja
kermavaahto.

noin 15 kpl
3munaa
2-3rklsokeria
5dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
1tlvanilliinisokeria
½tlsuolaa
2-3dlmaitoa
2dlpiimää tai kermaviiliä
½dlvoisulaa

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki
kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä
niin, että saat paksun pannaritaikinan.

Paista lettupannulla tai halutessasi saat hiukan isompia
lettuja pienellä munakas- tai blinipannulla. Paksuus saa olla vajaa 1 cm.
Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3,
sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen
rasvaa, voi tuo hyvää makua.

Tarjoile mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Nam nam.
Hyvä! Piimän ja kermaviilin sijasta käy myös maustamaton jogurtti. Sokeria lisäsin hieman makeuden ja suolaisuuden tasapainottamiseksi. Taikina oli mielestäni hieman paksua, joten lisäsin siihen vielä maitoa lisäksi. Jätin suolan kokonaan pois koska voi, jota käytin oli jo itsessään suolaista.