Mamman paksut pannukakut
Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

- Pannukakut ja letut ovat ruokaa, jota usein mammat, mummit ja mummot tarjoilevat.
- Tässä pannukakut ovat komean kokoisia ja paksuja, leivinjauhe nostattaa ne.
- Pannukakkujen kanssa sopivat tuoreet marjat, hunaja ja kermavaahto.
3 | munaa | |
2-3 | rkl | sokeria |
5 | dl | Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja |
tai Erikoisvehnäjauhoja | ||
3 | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | vanilliinisokeria |
½ | tl | suolaa |
2-3 | dl | maitoa |
2 | dl | piimää tai kermaviiliä |
½ | dl | voisulaa |
Valmistusohje
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä niin, että saat paksun pannaritaikinan.
-
Paista lettupannulla tai halutessasi saat hiukan isompia lettuja pienellä munakas- tai blinipannulla. Paksuus saa olla vajaa 1 cm. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa, voi tuo hyvää makua.
-
Tarjoile mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.
Kommentoi reseptiä