Pannukakut ja letut ovat ruokaa, jota usein mammat, mummit ja mummot tarjoilevat.

Tässä pannukakut ovat komean kokoisia ja paksuja, leivinjauhe nostattaa ne.

Pannukakkujen kanssa sopivat tuoreet marjat, hunaja ja kermavaahto.

Ainekset noin 15 kpl annosta

3
munaa
2-3
rkl
sokeria
3
tl
leivinjauhetta
1
tl
vanilliinisokeria
½
tl
suolaa
2-3
dl
maitoa
2
dl
piimää tai kermaviiliä
½
dl
voisulaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä niin, että saat paksun pannaritaikinan.

  2. Paista lettupannulla tai halutessasi saat hiukan isompia lettuja pienellä munakas- tai blinipannulla. Paksuus saa olla vajaa 1 cm. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa, voi tuo hyvää makua.

  3. Tarjoile mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.