Perinteiset pinaattiletut ovat monen perheen rakkaimpia arkiruokia. Valmista pinaattiletut helposti joko pakastepinaatista tai tuoreista pinaatinlehdistä. Tarjoa pinaattiletut perinteiseen tapaan puolukkahillon kanssa tai vaikkapa savulohitahnan tai parmesan-juustolastujen kera!

Ainekset 5-6 annosta annosta

tl
suolaa
½
tl
karkeaksi rouhittua valkopippuria
tl
muskottipähkinää)
5
dl
maitoa
2
kananmunaa
1
ps
pakastepinaattia sulatettuna (150 g)
tai tuoretta ohutlehtistä pinaattia 200-300 g
Paistamiseen:
30
g
voita tai margariinia

Ohje

  1. Mittaa jauhot, suola ja mausteet kulhoon. Lisää maito ja sekoita hyvin. Turvota 15 minuuttia. Lisää kananmunat ja pakastepinaatti.

  2. Jos käytät tuoreita pinaatinlehtiä tee näin: höyrytä huuhdotut ja lingotut pinaatinlehdet paistokasarissa jossa on puoli desiä vettä. Valuta ja jäähdytä. Silppua vähän ja lisää taikinaan.

  3. Paista taikina letuiksi ohukaispannussa.

  4. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa. Tuorejuustotahnat maistuvat myös pinaattilettujen kanssa, kokeile vaikkapa tillillä maustettua lämminsavulohitahnaa. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.