Crepes Suzette on klassinen ranskalainen jälkiruoka, jonka moni mieltää kovin vaikeaksi tehdä. 

Sitä se ei todellakaan ole ja kotioloissa, jos ei halua vieraita häikäistä, voi liekityksen jättää suosiolla pois. 

Itse jopa pidän enemmän näistä letuista ilman liekitystä ja tilkkaa likööriä. 

Kun lettutaikina syntyy käden käänteessä, ei jälkiruoan valmistaminenkaan vie ikuisuuksia.

Ainekset 8 isoa lettua annosta

6
dl
vettä
rasvaa paistamiseen
2
appelsiinin kuoriraaste
3
appelsiinin mehu
3
rkl
sokeria
30-40
g
voita
(loraus Cointreau- tai Triple sec -likööriä, jos haluat liekittää letut)

Ohje

  1. Valmista letut pakkauksen ohjeen mukaan. Voit tehdä letut vaikka hyvissä ajoin etukäteen.

  2. Pese appelsiinit huolellisesti, käytä luomua, jos mahdollista. Raasta appelsiinin kuori raastinraudalla kulhoon ja purista mehu sekaan. Lisää joukkoon sokeri.

  3. Sulata voi pannulla ja kaada sekaan mehu-sokeriseos. Anna kiehua muutama minuutti, niin että kastike sakenee vähän siirappimaiseksi. Taittele letut kolmioiksi ja lisää pannuun, alenna lämpöä ja anna lettujen lämmetä ja imeä kastiketta itseensä hetki.

  4. Jos haluat häikäistä, nosta lämpötila ja kaada loraus likööriä pannuun ja sytytä varoen tuleen, niin että saat liekityksen aikaiseksi. Muista, että liesituuletin pitää ehdottomasti olla kiinni, jos liekität! Nauti vaniljajäätelön ja halutessasi marjojen kera.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.