Maghreb pulled pork -vohvelit ja porkkana-fenkolisalaatti

Maghreb pulled pork -vohvelit ja porkkana-fenkolisalaatti
3 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min

Pohjois-afrikkalaiseen tapaan maustettua nyhtöpossua kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. Menee mainiosti niin riisin kuin pastankin parina. Tässä ohjeessa pitkään ja hartaasti hautunut liha höystää vohvelitaikinaa. Vohveleiden kanssa maistuu harissasta potkunsa saava rapsakka juuressalaatti.

Maghreb pulled pork:
2kgkassleria
suolaa ja mustapippuria myllystä
3rkltomaattipyreetä
2rklharissa-tahnaa
4valkosipulinkynttä raastettuna
1rkljuustokuminaa
½dlpunaviinietikkaa
2dltuorepuristettua appelsiinimehua
Tulinen porkkana-fenkolisalaatti:
3porkkanaa
1pieni fenkoli
kourallinen persiljaa
kourallinen korianteria
rklharissaa
1rklsäilötyn sitruunan kuorta hienonnettuna
1tlkorianterin siemeniä pannulla paahdettuna ja jauhettuna
1tlkuminan siemeniä pannulla paahdettuna ja jauhettuna
1sitruunan mehu
2rklriisietikkaa
½dlrypsiöljyä
Pulled pork -vohvelit:
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
1tlchilijauhetta
4dlvettä
300gMaghreb pulled porkia

Valmistusohje

Maghreb pulled pork:

  1. Tee lihaan pienet viillot. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita pyree, harissa, valkosipuli, juustokumina ja etikkaa pienessä kulhossa. Hiero marinadi tasaisesti lihan pinnalle. Laita liha astiaan, peitä kelmulla ja anna marinoitua yön yli.

  3. Laita liha rasvapuoli ylöspäin uunin kestävään astiaan/pataan. Kaada mukaan appelsiinimehu ja peitä kannella. Kypsennä 160-asteisessa uunissa kolme tuntia, kunnes liha melkein hajoaa kosketuksesta. Riko kasslerin rakenne rikki haarukoilla.

Tulinen porkkana-fenkolisalaatti:

  1. Leikkaa porkkanat noin 5 mm:n paksuisiksi puoliympyröiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

  2. Yhdistä porkkanat ja kaikki loput ainekset kulhossa. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.

Pulled pork -vohvelit:

  1. Vispaa lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Yhdistä taikina ja nyhtöpossu.

  3. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi. Pidä valmiit vohvelit lämpöisinä 80-asteisessa uunissa. Tarjoa porkkana-fenkolisalaatin ja hummuksen kera / kreikkalainen jogurtti + oliiviöljy & harissa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)