Toscanalainen pastakeitto ja rukiiset grissinit

Toscanalainen pastakeitto ja rukiiset grissinit

Keitossa on paljon pastaa ja kasviksia sekä papuja. Keiton kanssa sopivat mainiosti rukiiset grissini -leipätikut!

4 annosta ja 16 kpl leipätikkuja
2rklöljyä
1sipuli
3valkosipulinkynttä
1porkkana
1-2lehtisellerin vartta
1,2lvettä
2kana- tai kasvisliemikuutiota
3rkltomaattipyreetä
5tomaattia tai 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
2dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia
1tlrouhittua mustapippuria
1tloreganoa
1prkvalkoisia säilykepapuja (400/250 g)
Ruisgrissinit:
½pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (á 500 g)
1dlparmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Kuullota hienonnettua sipulia, murskattuja valkosipulinkynsiä ja porkkana- ja selleriviipaleita öljyssä. Lisää neste, tomaattipyree, kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehahtaa. Lisää kiehuvaan keittopohjaan makaronit ja anna kiehua noin 7 minuuttia. Lisää lopuksi valutetut pavut ja anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista maku. Viipaloi hetken aikaa sulaneesta ruistaikinasta noin 2 - 3 mm:n levyisiä viipaleita. Kierittele taikinaviipaleet kierteelle ja kääntele tikut parmesaaniraasteessa, myös mausteita voi lisätä kierittelyjuustoon. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarjoile leipätikut höyryävän keiton kera.

VINKKI: Tee keitto lapsille Vekkuli Eläin Makaronista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)