Teksasin vohvelit

Teksasin vohvelit
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Rapsakat vohvelit kera tex mex -henkisen jauhelihakastikkeen ovat oivallista bileruokaa. Kylkeen muutama huurteinen tai jääkylmää Micheladaa, stetsoni takaraivolle ja taustalle Willie Nelsonin parhaat. Jauhelihakastike kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlallisuuksia, vaikka edellisenä päivänä.

8 vohvelia
Vohvelit:
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
1tlchilijauhetta
4dlvettä
Kastike:
3tlchilijauhetta
2tl jauhettua maustepippuria
3tljuustokuminaa
1rkloreganoa
3tlpaprikajauhetta
4tljauhettua kanelia
4rklkaakaojauhetta
1rklsuolaa
1dlsokeria
1iso sipuli
3valkosipulinkynttä
1tuore punainen chili
kourallinentuoretta korianteria
1dloliiviöljyä
4rklpunaviinietikkaa
5dlvettä
1tlktomaattimurskaa
600gnaudan jauhelihaa

Valmistusohje

Vohvelit:

  1. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi. Pidä valmiit vohvelit lämpöisinä 80-asteisessa uunissa.

Kastike:

  1. Yhdistä kulhossa chilijauhe, maustepippuri, juustokumina, oregano, paprikajauhe, kaneli, kaakaojauhe, suola ja sokeri.

  2. Pilko sipulit, chili ja korianteri mahdollisimman hienoksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää maustesekoitus ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää etikka ja anna haihtua.

  3. Lisää vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää raaka jauheliha pienissä erissä ja sekoita.

  4. Anna hautua lempeällä lämmöllä ainakin tunnin ajan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja kastike riittävän jäykkää, mutta vielä mehevää.

  5. Tarjoa kastike vohvelien kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)