Rapsakat vohvelit kera texmex -henkisen jauhelihakastikkeen ovat oivallista bileruokaa. Jauhelihakastike kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlallisuuksia, vaikka edellisenä päivänä.
Ainekset 8 vohvelia annosta
Ohje
Vohvelit:
- 
Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
 - 
Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi. Pidä valmiit vohvelit lämpöisinä 80-asteisessa uunissa.
 
Kastike:
- 
Yhdistä kulhossa chilijauhe, maustepippuri, juustokumina, oregano, paprikajauhe, kaneli, kaakaojauhe, suola ja sokeri.
 - 
Pilko sipulit, chili ja korianteri mahdollisimman hienoksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää maustesekoitus ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää etikka ja anna haihtua.
 - 
Lisää vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää raaka jauheliha pienissä erissä ja sekoita.
 - 
Anna hautua lempeällä lämmöllä ainakin tunnin ajan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja kastike riittävän jäykkää, mutta vielä mehevää.
 - 
Tarjoa kastike vohvelien kera.