Teksasin vohvelit

Rapsakat vohvelit kera tex mex -henkisen jauhelihakastikkeen ovat oivallista bileruokaa. Kylkeen muutama huurteinen tai jääkylmää Micheladaa, stetsoni takaraivolle ja taustalle Willie Nelsonin parhaat. Jauhelihakastike kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlallisuuksia, vaikka edellisenä päivänä.
Vohvelit: | ||
1 | ps | Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja |
1 | tl | chilijauhetta |
4 | dl | vettä |
Kastike: | ||
3 | tl | chilijauhetta |
2 | tl | jauhettua maustepippuria |
3 | tl | juustokuminaa |
1 | rkl | oreganoa |
3 | tl | paprikajauhetta |
4 | tl | jauhettua kanelia |
4 | rkl | kaakaojauhetta |
1 | rkl | suolaa |
1 | dl | sokeria |
1 | iso sipuli | |
3 | valkosipulinkynttä | |
1 | tuore punainen chili | |
kourallinen | tuoretta korianteria | |
1 | dl | oliiviöljyä |
4 | rkl | punaviinietikkaa |
5 | dl | vettä |
1 | tlk | tomaattimurskaa |
600 | g | naudan jauhelihaa |
Valmistusohje
Vohvelit:
-
Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
-
Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi. Pidä valmiit vohvelit lämpöisinä 80-asteisessa uunissa.
Kastike:
-
Yhdistä kulhossa chilijauhe, maustepippuri, juustokumina, oregano, paprikajauhe, kaneli, kaakaojauhe, suola ja sokeri.
-
Pilko sipulit, chili ja korianteri mahdollisimman hienoksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää maustesekoitus ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää etikka ja anna haihtua.
-
Lisää vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää raaka jauheliha pienissä erissä ja sekoita.
-
Anna hautua lempeällä lämmöllä ainakin tunnin ajan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja kastike riittävän jäykkää, mutta vielä mehevää.
-
Tarjoa kastike vohvelien kera.
Kommentoi reseptiä