Täytetyt letut

Myllyn Paras
55 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Täytetyt letut, täytetyt ohukaiset, krepit – rakkaalla ruoalla on monta nimeä.
  •  
  • Täytetyt letut maistuvat niin pienille kuin isoille syöjille. Näissä letuissa on kasvistäyte, mutta täytteeksi sopii lähes mikä tahansa - kuten vaikkapa edellisen päivän sakea jauhelihakastike tai chili con carne. 
  •  
  • Täytetyt letut ovat myös kätevä tarjottava vieraille, koska letut voi paistaa etukäteen, vaikka edellisenä päivänä. Ennen vieraiden tuloa tee lettujen täyte, täytä letut ja kuorruta ne uunissa juuri ennen tarjoamista. 
noin 10 kpl
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2munaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
1rklöljyä
1tlsuolaa
Täyte:
200gpakastekasvissuikaleita tai herne-maissi-paprikasekoitusta
200gjuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Sekoita taikinan ainekset sekaisin. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Kaada taikinaa kuumalle pannulle, jossa on rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

  2. Laita täytettä kypsän letun sisään rullaten, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta hetki 225-asteisen uunin keskitasolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Terve. Reseptinne ja tarjoiluehdotuksenne ovat todella hienoja. Haimme täytetyistä ohukaisista sellaista versiota, mitä meille tarjottiin Sansibartin snorklausretkellä välipalaksi. Luultavasti täytteenä oli vain pilkottua sipulia tuorejuuston? kera. Makeampana vaihtoehtona saimme herkutella kypsien mangoviipaleiden täytteisillä ohukaisilla. Voisin kuvitella, että tällaiset hyvin yksinkertaiset vaihtoehdot kiinnostaa arkipäivän herkuttelijoita.
HYVÄ RESEPTI:)
Kannattaa kokeilla jauhelihaa, sieniä, kanaa jne. :)
Jees Hyvää