Raikkaasti mausteinen thai-tyylinen lettu, jonka tähti on juuri sopivasti chilinen porkkanarelissi.

Ainekset 8 isoa lettua annosta

Letut:
6
dl
vettä
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus
kurkumaa
Porkkanarelissi:
4
rkl
kalakastiketta (fish sauce)
½
dl
vettä
½
dl
sokeria
4
rkl
riisietikkaa
1
limen mehu
3
pientä thai-chiliä hienonnettuna
1
dl
porkkanaraastetta
1
punasipuli hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
rkl
inkivääriä raastettuna
Pannulle:
3
rkl
kasvisöljyä
400
g
sika-nautaa
2
dl
kookosmaitoa
Lisäksi:
paahdettuja maapähkinöitä
tuoretta minttua
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella kurkumaa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Paista letut kypsiksi molemmin puolin voi-rypsiöljyseoksessa.

  3. Sekoita yhteen kalakastike, vesi, sokeri, riisietikka, limemehu, chilit ja porkkanaraaste. Lisää mukaan vielä puolet punasipulista, valkosipulista ja inkivääristä.

  4. Lämmitä 3 rkl kasvisöljyä pannulla ja paista loput sipulit ja inkivääri pehmeäksi lempeällä lämmöllä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi jatkuvasti sekoittaen, noin 6-8 minuuttia. Lisää kookosmaito ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. Täytä letut mausteisella jauhelihalla. Ripottele päälle porkkarelissiä ja lisukkeet.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.