Aasialaiset porkkanaletut

Aasialaiset porkkanaletut
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Raikkaasti mausteinen thai-tyylinen lettu, jonka tähti on juuri sopivasti chilinen porkkanarelissi.

8 isoa lettua
Letut:
1psMyllyn Paras Porkkanalettujauhoja (8 isoa lettua)
6dlvettä
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripauskurkumaa
Porkkanarelissi:
4rklkalakastiketta (fish sauce)
½dlvettä
½dlsokeria
4rklriisietikkaa
1limen mehu
3pientä thai-chiliä hienonnettuna
1dlporkkanaraastetta
1punasipuli hienonnettuna
3valkosipulinkynttä hienonnettuna
3rklinkivääriä raastettuna
Pannulle:
3rklkasvisöljyä
400gsika-nautaa
2dlkookosmaitoa
Lisäksi:
paahdettuja maapähkinöitä
tuoretta minttua
tuoretta korianteria

Valmistusohje

  1. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella kurkumaa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Paista letut kypsiksi molemmin puolin voi-rypsiöljyseoksessa.

  3. Sekoita yhteen kalakastike, vesi, sokeri, riisietikka, limemehu, chilit ja porkkanaraaste. Lisää mukaan vielä puolet punasipulista, valkosipulista ja inkivääristä.

  4. Lämmitä 3 rkl kasvisöljyä pannulla ja paista loput sipulit ja inkivääri pehmeäksi lempeällä lämmöllä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi jatkuvasti sekoittaen, noin 6-8 minuuttia. Lisää kookosmaito ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. Täytä letut mausteisella jauhelihalla. Ripottele päälle porkkarelissiä ja lisukkeet.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)