Velmusti eksoottinen jianbing kätkee autenttisessa reseptissä sisuksiinsa uppopaistettuja wonton-kuoria, joita ei joka kioskista löydy. Tärkeintä on kuitenkin rapsakkuus, jonka tässä ohjeessa takaavat cream cracker -keksit.

Ainekset 4 isoa lettua annosta

3
dl
vettä
kasvisöljyä paistamiseen
2
kananmunaa kevyesti vatkattuna
mustia seesaminsiemeniä
2
kevätsipulia hienonnettuna
tuoretta korianteria pilkottuna
4
rkl
hoisin- tai mustapapukastiketta (tai muuta kiinalaista maustekastiketta)
2
cream cracker -keksiä murusteltuna

Ohje

  1. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Levitä öljy pannulle ja pyyhi talouspaperilla.

  3. Levitä taikinaa mahdollisimman ohuelti pannulle. Kun lettu alkaa olla melkein kypsä käännettäväksi, penslaa taikinan päälle vatkattua kananmunaa. Ripottele päälle seesaminsiemeniä, kevätsipulia ja tuoretta korianteria. Käännä lettu.

  4. Penslaa letun toinen puoli mieleiselläsi maustekastikkeella ja ripottele pinnalle keksimuruja.

  5. Taita lettu puolikuun muotoon ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.