Täytekakku

1 t 10 min, josta valmisteluaika 40 min
10:lle
4 | munaa | |
1½ | dl | sokeria |
2 | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
½ | tl | leivinjauhetta |
Täyte: | ||
n.2 | dl | puolukka- tai marjasurvosta |
2 | banaania | |
1 | tlk | säilykepersikoita |
(rahkakermaseosta) | ||
Koristeeksi: | ||
hedelmäpaloja | ||
2 | dl | hedelmämehua |
1 | dl | hyytelösokeria |
(sokeroitua kermavaahtoa) | ||
Leivitykseen: | ||
Myllyn Paras Tattarijauhoja |
Valmistusohje
-
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vaahtoon. Kaada taikina voideltuun tattarihiutaleilla leivitettyyn kakkuvuokaan.
-
Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 min. Kumoa lämpimänä. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku halki kolmeksi kerrokseksi.
-
Kostuta kakkulevyt hyvin persikkatölkin liemellä. Levitä päälle marjasurvosta ja runsaasti hedelmäpaloja. (Mikäli kakun ei tarvitse olla laktoositon, voit käyttää väliin lisäksi kermarahkaseosta).
-
Koristele kauniisti hedelmäpaloilla ja kaada hyytelöliemi päälle kiilteeksi. (Mikäli kakun ei tarvitse olla laktoositon, voit käyttää kakun reunoihin kermavaahtoa).
Kommentoi reseptiä