Mango-mustikka Täytekakku

Mango-mustikka Täytekakku
3 t 45 min, josta valmisteluaika 45 min
 • Huoneenlämpöiset ja vanhemmat munat vaahtoutuvat kylmiä ja tuoreita paremmin.
 • Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun.
 • Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa.
 • Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, laimealla sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä, liköörillä saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen.
 • Koristele kakku samana päivänä kuin tarjoilet, niin kakun ulkonäkö on mahdollisimman kaunis! Tämä Mango-mustikka täytekakku sopii mainiosti tarjoiltavaksi pääsiäisenä!
 • Katso videolta ohjeen alta, miten sokerikakkupohja tehdään.
pieneen pyöreään kakkuvuokaan, 6-8:lle
4munaa
2dlsokeria
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoa
1dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1tlleivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoa
Kostutus:
½-2dlsäilykemangon lientä
Täyte:
3dlmustikoita
2banaania
1tlksäilykemangoa (n. 300 g/keskikoko)
Kermarahkaseos:
4dlkuohukermaa (2 tlk)
400g(sitruuna)rahkaa (2 tlk)
½dlsokeria
n.1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

 1. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
 2. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
 3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka.
 4. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä alimman kakkulevyn päälle mustikoita ja banaaniviipaleita ja sen päälle kermarahkaa. Aseta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle mangoa pieninä kuutioina sekä kermarahkaa. Nosta kolmas levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä.
 5. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua. Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti.
 6. Koristele aiheeseen sopivasti, esim. pääsiäisenä pääsiäismunin tai juhliin iällä tai nimikirjaimilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Voiko rahkan mahdollisesti korvata jollakin, esim. mascarponella? Asun ulkomailla eikä täältä saa rahkaa, kermaviiliä tms.
Rahkan voi hyvin korvata mascarponella tai muulla tuorejuustolla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Onko päällä oleva karkkia?
Kuvan kakun päällä on pääsiäismunakarkkeja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Hei, toimiiko 'kermarahkaseos' jos korvaa kuohukerman vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella?Olisi vähän kevyempi kaloreiltaan..
Vaahtoutuva vaniljakastike ei pysy niin hyvin muodossa kuin kermavaahto, joten koristelu voi hieman lätsähtää sitä käytettäessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.