Huoneenlämpöiset ja vanhemmat munat vaahtoutuvat kylmiä ja tuoreita kananmunia paremmin.

Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun.

Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa.

Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, laimealla sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä, liköörillä saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen.

Koristele kakku samana päivänä kuin tarjoilet, niin kakun ulkonäkö on mahdollisimman kaunis! Tämä Mango-mustikka täytekakku sopii mainiosti tarjoiltavaksi pääsiäisenä!

Katso videolta ohjeen alta, miten sokerikakkupohja tehdään.

Ainekset pieneen pyöreään kakkuvuokaan, 6-8:lle annosta

4
munaa
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia
Kostutus:
½-2
dl
säilykemangon lientä
Täyte:
3
dl
mustikoita
2
banaania
1
tlk
säilykemangoa (n. 300 g/keskikoko)
Kermarahkaseos:
4
dl
kuohukermaa (2 tlk)
400
g
(sitruuna)rahkaa (2 tlk)
½
dl
sokeria
n.1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
  3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka.
  4. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä alimman kakkulevyn päälle mustikoita ja banaaniviipaleita ja sen päälle kermarahkaa. Aseta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle mangoa pieninä kuutioina sekä kermarahkaa. Nosta kolmas levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä.
  5. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua. Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti.
  6. Koristele aiheeseen sopivasti, esim. pääsiäisenä pääsiäismunin tai juhliin iällä tai nimikirjaimilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.