Taatelimuffinit Piparikoristein

Taatelimuffinit Piparikoristein

Tee taatelikakkutaikinan tyyppinen taikina, jaa se muffinivuokiin, paista puolikypsäksi. Leivo sillä aikaa sulatetusta Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinasta tai Perinteinen Piparkakkutaikinasta pipari jokaisen muffinin päälle.

15 - 20 kpl
3dlvettä
1pkttaatelia (250 g)
200gvoita
3munaa
2dlsokeria
½dlkermaa
1tlruokasoodaa
n.4½dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Päälle:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi, anna pehmetä niin kauan, että vesi haihtuu pois. Ota kattila pois liedeltä, lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. 

Ota piparitaikina sulamaan.

Vatkaa jäähtyneen taateliseoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen sokeria, kermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 

Jaa taikina paperisiin, tukeviin muffinivuokiin (tai laita kaksi paperivuokaa päällekkäin, myös silikoniset vuoat sopivat oikein hyvin) niin, että vuoat täyttyvät 2/3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Leivo sillä aikaa haluamasi muotoisia pipareita, jotka sopivat muffinien päälle. 

Ota muffinit pois uunista kohonneina, mutta vielä hieman raakoina ja asettele varovasti jokaisen muffinin päälle yksi pipari. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 5-6 minuuttia niin, että pinnalla olevat piparit ovat kauniin värisiä.

VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa taateliseoksen ½ dl vettä tilalle rommia tai kahvilikööriä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)