Tässä reseptissä joulutortut on tehty leivosvuokiin (esim. folio- tai silikonivuokiin) ja päälle on laitettu pipari- tai kauramurotaikinasta tehty tähti.

Täytteenä leivoksissa on itse keitetty herkullinen taateli-valkosuklaa-pähkinätäyte. Voitaikina on voilla leivottua, Torttutaikina on laktoositonta lehtevää taikinaa.

Ainekset leivosten halkaisija 8-10 cm ja korkeus 3-5 cm, noin 10 annosta

2
rkl
voita
Täyte:
n.2
dl
vettä
250
g
kuivattuja taateleita (1 pkt)
2
rkl
sitruunamehua (tai sitruuna-/appelsiinilikööriä)
100
g
valkosuklaata
70
g
saksanpähkinöitä rouhittuna
Päälle:

Ohje

  1. Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Valmista sillä aikaa täyte. Mittaa kattilaan vesi ja lisää taatelit. Keitä n. 5 min tai sen verran, että taatelit pehmenevät paksuksi soseeksi. Lisää lopuksi sitruunamehu. Voit halutessasi käyttää myös likööriä. Anna seoksen hieman jäähtyä.

  2. Voitele folio-, silikoni- tai metallipiirasvuoat. Leikkaa taikinalevyt veitsellä kahtia neliöiksi, kauli jokainen neliö hieman isommaksi ja pyöreämmäksi. Painele taikinapalat vuokien pohjille ja reunoille ylös asti. Jaa taatelitäyte vuokiin. Paina täytteen sisään sydämeksi jokaiseen leivokseen 2 palaa valkosuklaata ja 1 rkl pähkinärouhetta. Paista torttuja 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 min.

  3. Kauli sillä aikaa muro-, piparkakku- tai piparitaikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi, ota siitä vuokien yläreunan kokoisella tähtimuotilla 10 tähteä. Asettele taikinatähdet melko kypsien leivosten päälle, jatka paistamista, kunnes pinta saa kauniin värin, n. 6-8 min.

VINKKI: Voit käyttää taatelisoseen sijaan kaupan valmista luumumarmeladia. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.