Siemennäkkärileivontaseoksesta valmistat vähällä vaivalla herkullista näkkileipää. Valmista herkulliset kuvionäkkileivät vaikkapa illanistujaisten dippailuun.

Seuraksi voit tarjota itse valmistettua hummusta.

Sopii mainiosti myös välipalaksi ja lisäkkeeksi keitto- tai salaattiruoalle.

Ainekset pellillinen annosta

3
dl
kiehuvaa vettä
½
dl
öljyä
Hummus
n. 380
g
kypsiä GoGreen kikherneitä, valutettuna
1
rkl
tahinia
1
rkl
limen mehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus juustokuminaa

Ohje

  1. Laita kaurainen siemennäkkileipäseos kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Lisää öljy ja anna taikinan jäähtyä hetki. Laita taikina leivinpaperin päälle ja nosta päälle toinen paperi.
  2. Kaulitse leivinpaperin läpi taikina ohueksi levyksi. Ota päällimmäinen paperi pois ja paista näkkileipää uunipellillä 175-asteessa 40-50 minuuttia uunin keskiritilätasolla.
  3. Ota pois, kun levy on vielä hieman pehmeä. Painele taikinasta kuvioita piparkakkumuotilla ja nosta varovasti erilleen leivinpaperille. Jatka kypsennystä vielä hetki, kunnes näkkileipä on rapeaa.

Hummus:

  1. Valuta kikherneet ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää tahini, limen mehu, oliiviöljy, kuorittu valkosipulinkynsi, ripaus suolaa, mustapippuria myllystä ja hieman juustokuminaa. Pyöräytä tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Laita hummus kulhoon ja valuta päälle oliiviöljyä.
  2. Laita tarjolle näkkileivän kanssa.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.