Tämä Sydämellinen Muromisu on kotimainen versio italialaisesta tiramisusta eli suomalaisittain marjainen ja kaurakeksinen.

Misuun sopivat hyvin vadelmien, kirsikoiden tai mansikoiden lisäksi mustikat, lakat/hillat, herukat tai tyrni.

Tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.

Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä misu saa olla hyvin kosteaa.

Perinteinen Amaretto tai myös mainiosti sopiva Baileys kruunaa misun, myös kotimaisia marjaliköörejä kannattaa kokeilla.

Ainekset 1 pyöreä tai sydämen muotoinen vuoka (halkaisija 25-28 cm), noin 10:lle annosta

Torttupohja:
Kypsälle pohjalle:
1
dl
vahvaa (maito)kahvia
3
rkl
manteli- tai kermalikööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
2-3
dl
vadelma-, kirsikka- tai mansikkasurvosta tai -hilloa
Täytevaahto:
1
tlk
kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
2
tlk
mascarpone-juustoa (500 g), toinen tölkki voi olla myös maitorahkaa
1-2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
mantelilikööriä, Baileysia tai muutama tippa manteliesanssia
Koristeeksi:
vadelmia, kirsikoita tai mansikoita
sitruunamelissanlehtiä

Ohje

  1. Jaa sulanut taikina kahtia ja kauli molemmista paloista yksi iso pyöreä tai sydämenmuotoinen levy leivinpaperin päällä. Paista molempia pohjalevyjä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
  2. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto ja maitorahkaa. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.
  3. Kokoa torttu tarjoiluastialle. Kostuta alimmainen torttupohja hyvin. Levitä päälle puolet marjasurvoksesta tai -hillosta ja sen päälle täytevaahto. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja sen päälle loput täytteet.
  4. Koristele vaahtopinta vadelmilla, kirsikoilla tai mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.