Sydämellinen Muromisu/Tiramisu suomalaisittain

Sydämellinen Muromisu/Tiramisu suomalaisittain

Tämä Sydämellinen Muromisu on kotimainen versio italialaisesta tiramisusta eli suomalaisittain marjainen ja kaurakeksinen. Misuun sopivat hyvin vadelmien, kirsikoiden tai mansikoiden lisäksi mustikat, lakat/hillat, herukat tai tyrni. Tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna. Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä misu saa olla hyvin kosteaa. Perinteinen Amaretto tai siihen mainiosti sopiva Baileys kruunaa misun, myös kotimaisia marjaliköörejä kannattaa kokeilla.

1 pyöreä tai sydämen muotoinen torttu (halkaisija 25-28 cm), noin 10 annosta
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle:
1dlvahvaa (maito)kahvia
3rklmanteli- tai kermalikööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
2-3dlvadelma-, kirsikka- tai mansikkasurvosta tai -hilloa
Täytevaahto:
1tlkkermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
2tlkmascarpone-juustoa (500 g), toinen tölkki voi olla myös maitorahkaa
1-2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
2rklmantelilikööriä, Baileysia tai muutama tippa manteliesanssia
Koristeeksi:
vadelmia, kirsikoita tai mansikoita
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina kahtia ja kauli molemmista paloista yksi iso pyöreä tai sydämenmuotoinen levy leivinpaperin päällä. Paista molempia pohjalevyjä 200-asteisen keskitasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto ja maitorahkaa. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Kokoa torttu tarjoiluastialle. Kostuta alimmainen torttupohja hyvin. Levitä päälle puolet marjasurvoksesta tai -hillosta ja sen päälle täytevaahto. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja sen päälle loput täytteet. Koristele vaahtopinta vadelmilla, kirsikoilla tai mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kuulostaa tosi hyvältä. Aion kokeilla aivan heti. Kotoa löytyy vaihtoehtoisia tarvikkeita.