Ihanan helpot ja herkulliset suolapalat, jotka valmistat kätevästi torttutaikinasta. Pestolla ja juustolla täytetyistä lämpimistä nyhtötortuista on helppo napsia sormin suuhun sopivia paloja. Tarjoile suolaiset nyhtötortut lämpiminä glögin kanssa.

Ainekset 12 kpl annosta

punaista ja vihreää pestoa
100
g
vahvaa juustoa (esim. mustaleima emmental)
1
kananmuna

Ohje

 

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt kahtia ja jaa molemmat neliöt vielä neljään osaan.

  2. Leikkaa puolet juustosta sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja raasta loput raasteeksi. Ota pestot esiin ja riko munan rakenne rikki lasissa. Voitele 12 paikkainen muffinipelti kevyesti öljyllä tai vuokaspraylla.

  3. Ota yksi pieni torttutaikinapala kerrallaan sormien väliin ja painele litteäksi, asettele taikinapalan keskelle juustokuutio ja nokare pestoa, kääntele se taikinapalloksi, niin että täyte jää keskelle.

  4. Aseta taikinapallot muffinipellin syvennyksiin vuorotellen (kolme alle ja kolme-neljä päälle). Voitele kanamunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.

  5. Paista nyhtötorttuja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

  6. Tarjoile suolaiset nyhtötortut lämpiminä glögin kanssa.

 

Resepti:
Myllyn Paras. Reseptin on kehittänyt Annin Uunissa -bloggari.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.