Suolaiset nyhtötortut

Suolaiset nyhtötortut
55 min, josta valmisteluaika 35 min

Ihanan helpot ja herkulliset suolapalat, jotka valmistat kätevästi torttutaikinasta. Pestolla ja juustolla täytetyistä lämpimistä nyhtötortuista on helppo napsia sormin suuhun sopivia paloja. Tarjoile suolaiset nyhtötortut lämpiminä glögin kanssa.

12 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä 1 kg
punaista ja vihreää pestoa
100gvahvaa juustoa (esim. mustaleima emmental)
1kananmuna

Valmistusohje

 

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt kahtia ja jaa molemmat neliöt vielä neljään osaan.

  2. Leikkaa puolet juustosta sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja raasta loput raasteeksi. Ota pestot esiin ja riko munan rakenne rikki lasissa. Voitele 12 paikkainen muffinipelti kevyesti öljyllä tai vuokaspraylla.

  3. Ota yksi pieni torttutaikinapala kerrallaan sormien väliin ja painele litteäksi, asettele taikinapalan keskelle juustokuutio ja nokare pestoa, kääntele se taikinapalloksi, niin että täyte jää keskelle.

  4. Aseta taikinapallot muffinipellin syvennyksiin vuorotellen (kolme alle ja kolme-neljä päälle). Voitele kanamunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.

  5. Paista nyhtötorttuja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

  6. Tarjoile suolaiset nyhtötortut lämpiminä glögin kanssa.

Resepti:
Myllyn Paras Oy. Reseptin on kehittänyt Annin Uunissa -bloggari.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

...asettele taikinapalan keskelle juustokuutio tai nokare pestoa, kääntele se taikinapalloksi, niin että täyte jää keskelle. Eli JOKO juustopala TAI pestoa yhteen palleroon, ei yhdessä sekä pesto, että juustopala yhteen palleroon?
HYVÄ 10