Ihanan helpot ja herkulliset suolapalat, jotka valmistat kätevästi torttutaikinasta. Pestolla ja juustolla täytetyistä lämpimistä nyhtötortuista on helppo napsia sormin suuhun sopivia paloja. Tarjoile suolaiset nyhtötortut lämpiminä glögin kanssa.
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt kahtia ja jaa molemmat neliöt vielä neljään osaan.
Leikkaa puolet juustosta sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja raasta loput raasteeksi. Ota pestot esiin ja riko munan rakenne rikki lasissa. Voitele 12 paikkainen muffinipelti kevyesti öljyllä tai vuokaspraylla.
Ota yksi pieni torttutaikinapala kerrallaan sormien väliin ja painele litteäksi, asettele taikinapalan keskelle juustokuutio ja nokare pestoa, kääntele se taikinapalloksi, niin että täyte jää keskelle.
Aseta taikinapallot muffinipellin syvennyksiin vuorotellen (kolme alle ja kolme-neljä päälle). Voitele kanamunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista nyhtötorttuja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Tarjoile suolaiset nyhtötortut lämpiminä glögin kanssa.
Resepti:
Myllyn Paras Oy. Reseptin on kehittänyt Annin Uunissa -bloggari.
...asettele taikinapalan keskelle juustokuutio tai nokare pestoa, kääntele se taikinapalloksi, niin että täyte jää keskelle. Eli JOKO juustopala TAI pestoa yhteen palleroon, ei yhdessä sekä pesto, että juustopala yhteen palleroon?