Suklaatortun voi valmistaa myös mikroaaltouunissa!

Saat nopeasti ja kätevästi suklaista herkkua syötäväksi.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 26 cm annosta

Pohja:
½
dl
vahvaa kahvia
½
dl
maitoa
½
dl
sokeria
½
dl
kaakaojauhetta
75
g
voita tai margariinia
¾
dl
sokeria
1
muna
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Kuorrutus:
4
rkl
voita tai margariinia
2
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
2
rkl
vahvaa kahvia
Koristeeksi pintaan:
mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Ohje

  1. Sekoita kaakaojauhe ½ dl sokeria ja sekoita siihen maito ja kahvi. Kuumenna seos mikroaaltouunissa ja jäähdytä se.

  2. Vatkaa pehmeä rasva ja ¾ dl sokeria vaahdoksi, lisää muna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhoihin ja siivilöi vaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi jäähtynyt kaakaokahvi.

  3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paista torttua mikroaaltouunissa täysteholla (800 W) 5-6 min (jos uuni kypsentää epätasaisesti, kääntele torttua uunissa muutaman kerran paiston aikana). 

  4. Sulata rasva kuorrutetta varten. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä kuorrute lämpimän kypsän tortun päälle. Ripottele pintaan mantelilastuja tai kookoshiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.