Suklaatorttu mikrossa

Suklaatorttu mikrossa

Suklaatortun voi valmistaa myös mikroaaltouunissa! Saat nopeasti ja kätevästi suklaista herkkua syötäväksi.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 26 cm
Pohja:
½dlvahvaa kahvia
½dlmaitoa
½dlsokeria
½dlkaakaojauhetta
75gvoita tai margariinia
¾dlsokeria
1muna
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
Kuorrutus:
4rklvoita tai margariinia
2dltomusokeria
2rklkaakaojauhetta
2rklvahvaa kahvia
Koristeeksi pintaan:
mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Valmistusohje

Sekoita kaakaojauhe sokeriin ja sekoita siihen maito ja
kahvi. Kuumenna seos mikroaaltouunissa ja jäähdytä se. Vatkaa pehmeä rasva ja
sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja
vanilliinisokeri vehnäjauhoihin ja siivilöi vaahtoon.

Sekoita taikinaan lopuksi jäähtynyt kaakaokahvi. Levitä
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paista torttua
mikroaaltouunissa täysteholla (800 W) 5-6 min (jos uuni kypsentää epätasaisesti,
kääntele torttua uunissa muutaman kerran paiston aikana). 

Sulata rasva. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä kuorrute
lämpimän kypsän tortun päälle.

Ripottele pintaan mantelilastuja tai kookoshiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

Tein ite vähän soveltavan version tästä eli muuten sama, mut voin korvasin 1dl rypsiöljyä, munan korvasin 1 tl orgranin gluteenitonta kananmunan korviketta ja kaakaon jätin kokonaan pois. Kaikki aineet sekotin kerralla samaan astiaan sähkövatkaimen avulla. Ja kuorutteeks tein jonkilaisen karamellikuorrutuksen johon tuli 2-3,5dl sokeria ja n.3-4tl kahvia ja jonkuverran vanilja- sekä vanilliinisokeria ja sit vaa sulatin sen sekotuksen mikrossa ja levitin kakun päälle ja sit annoin sen kovettua siihen kakun päälle. Hyvää tuli :9
Kakun voi tehdä gluteenittomana myös käyttämällä 0,5 dl perunajauhoja, 1 dl kaurajauhoja ja 0,5 dl gluteenitonta leivontajauhoa ja 1 tl psyllium-kuitua. Nesteenä voi käyttää 1 dl riisijuomaa.
Tein kakun gluteenittomana sekä ilman kahvia ja maitoa. Jauhoina käytin 50% peruna- ja 50% kaurajauhoja. Kahvin ja maidon korvasin vähärasvaisella kaura-kermavalmisteella, yht 1 dl. Kuorrutuksen korvasin tummalla suklaalla. Maistui hyvältä.
Mahti torttu! Kyllä hyvältä maistuu...
Tää oli tosi hyvää! Laiton tohon kahvin tilalle vettä, kun en oikein tykkää kahvista, mutta hyvää tuli silti.
Suklaakuorrutusta laitoin kyllä tuplasti enemmän, ja koristeeksi kakun pintaan laitoin strösselimixiä. Tuli oikein maukas ja suklainen kakku, NAM!
Aivan ihanan makuista ! Juuri kun teki mieli jotain makeaa . Tää on tosi hyvä resepti.
Aivan ihana suklaatorttu resepti :) Lisää tälläisiä, vei kielen mennessään.
erittäin hyvä mikro kakuksi:)
En olekaan ennen tehnyt mitään piirakkaa tai torttua uunissa, mutta totisesti aion tästä eteenpäin tehdä! Torttu vei kielen mennessään!

Pages