"Suklaatäytekakku sopii erityisen hyvin juhlapöytään ja vie varmasti jokaisen juhlavieraan suklaan himon mennessään!" 

"Tämä kakku säilyy helpostikin seuraavaan päivään, ellei sitä ole jo syöty. Tässä on niin paljon kaikkea, että tätä voi ajatella isommallekin porukalle."

Ainekset noin 15:lle annosta

Pohja:
7
kananmunaa
dl
sokeria
½
dl
perunajauhoja
4-5
rkl
kaakaojauhetta (Van Houten tai Pirkka)
2
tl
leivinjauhetta
1. kerros:
maitoa kostutukseen
aprikoosihilloa tai lakkahilloa
2. kerros:
maitoa kostutukseen
½
l
vispikermaa
1
tl
vaniljasokeria
1
Fazerin Sininen suklaalevy (200 g) pieniksi paloiksi leikattuna
Päälle:
2
Fazerin Sininen suklaalevyä (400 g)
prk
smetanaa (n. 2 dl)

Ohje

  1. Leivo kakkupohja valmiiksi 1-2 päivää ennen tarjoilua: vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa kakkupohjataikina esim. 2 kääretorttulevyksi uunipellille. Kypsennä kiertoilmauunissa 175 asteessa 7-10 min yhtä aikaa.

  2. Saat jaettua kypsät levyt kolmeen osaan leikkaamalla kummastakin levystä ⅔ kokoiset palat. Kolmannen levyn saat laittamalla vierekkäin kaksi kokoista ⅓ palaa.

EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ:

  1. I-kerrokseen: Kostuta pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadissaan maidolla ja levitä päälle aprikoosihilloa tai lakkahilloa.

  2. II-kerrokseen: Laita päälle toinen levy (paloista koottu). Kostuta maidolla. Täytteeksi vatkaa vaahdoksi ½ litraa vispikermaa (tai kuohukermaa), mausta vaniljasokerilla ja laita sekaan 1 levy Fazerin sinistä (200 g) pieniksi paloiksi leikattuna (ihan sienisalaatin näköistä!). Täytä kakku. Kostuta kansi maidolla. Laita kakku kylmään vetäytymään.

SAMANA PÄIVÄNÄ:

  1. Sulata 1 ½ levyä Sinistä vesihauteessa! Anna suklaan hiukan jäähtyä ja sekoita sekaan 1 ½ purkkia smetanaa. Levitä ihana seos tasaisesti kakun päälle ja reunoille (helppo levittää). Rouhi raastimella loput suklaasta (½ levyä) leivinpaperin päälle ja ripottele kakun reunoille.

  2. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia ennen tarjoilua. Koristeita tämä ei juurikaan kaipaa, mutta juhlanaiheeseen sopivan värinen, aito ruusu on aina varma valinta.

VINKKI: Vaihtoehtoisesti voit laittaa molempiin kerroksiin täytteeksi sekä hilloa että suklaa-kermavaahtoa.

Resepti:
Mirka Kahilainen, Siivikkala. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.