Suklaatäytekakku

Syntisen Ihana suklaakakku

"Suklaatäytekakku sopii erityisen hyvin juhlapöytään ja vie varmasti jokaisen juhlavieraan suklaan himon mennessään!"  "Tämä kakku säilyy helpostikin seuraavaan päivään, ellei sitä ole jo syöty. Tässä on niin paljon kaikkea, että tätä voi ajatella isommallekin porukalle."

noin 15:lle
Pohja:
7kananmunaa
dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlperunajauhoja
4-5rklkaakaojauhetta (Van Houten tai Pirkka)
2tlleivinjauhetta
1. kerros:
maitoa kostutukseen
aprikoosihilloa tai lakkahilloa
2. kerros:
maitoa kostutukseen
½lvispikermaa
1tlvaniljasokeria
1Fazerin Sininen suklaalevy (200 g) pieniksi paloiksi leikattuna
Päälle:
2Fazerin Sininen suklaalevyä (400 g)
prksmetanaa (n. 2 dl)

Valmistusohje

Leivo kakkupohja valmiiksi 1-2 päivää ennen tarjoilua: vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa kakkupohjataikina esim. 2 kääretorttulevyksi uunipellille. Kypsennä kiertoilmauunissa yhtä aikaa. Jaa kypsät levyt niin, että saat 3 kerrosta eli leikkaa yksi levy kokoon ⅔ ja toinen kokoon ⅔ . Kolmas levy syntyy laittamalla vierekkäin jäävät kaksi x ⅓. EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ: I-KERROKSEEN: Kostuta pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadissaan maidolla ja levitä päälle aprikoosihilloa tai lakkahilloa. II-KERROKSEEN: Laita päälle toinen levy (paloista koottu). Kostuta maidolla. Täytteeksi vatkaa vaahdoksi ½ litraa vispikermaa (tai kuohukermaa), mausta vaniljasokerilla ja laita sekaan 1 levy Fazerin sinistä (200 g) pieniksi paloiksi leikattuna (ihan sienisalaatin näköistä!). Täytä kakku. Kostuta kansi maidolla. Laita kakku kylmään vetäytymään. SAMANA PÄIVÄNÄ: Sulata 1 ½ levyä Sinistä vesihauteessa! Anna suklaan hiukan jäähtyä ja sekoita sekaan 1 ½ purkkia smetanaa. Levitä ihana seos tasaisesti kakun päälle ja reunoille (helppo levittää). Rouhi raastimella loput suklaasta (½ levyä) leivinpaperin päälle ja ripottele kakun reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia ennen tarjoilua. Koristeita tämä ei juurikaan kaipaa, mutta juhlanaiheeseen sopivan värinen, aito ruusu on aina varma valinta.

VINKKI: Vaihtoehtoisesti voit laittaa molempiin kerroksiin täytteeksi sekä hilloa että suklaa-kermavaahtoa.

Resepti:
Mirka Kahilainen, Siivikkala. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (23)

Ihana kakku. Lisäsin väliin kerman joukkoon Mango leivontarahkaa (Arla) ja aprikoosihillon korvasin omatekoisella omenahillolla.
Paras kakku ikinä!
Oli oikein ihana tulos! Oli kyllä todella herkullinen. Maailman paras kakku!!
Oikein ihana tulos. Todella herkullinen, hyvä ja helppo valmistaa. Maailman parhain kakku.
Oikein hyvä lopputulos, ruusu oli todellakin kaunis koristus. Näppärä ja selkeä valmistaa. Ensi kerralla riittää kuitenkin puolet kuorrutuksesta.
Tämä on ihanan näköinen ja niin maukas kakku. Mielettömän IHANA MAKU. Kesäinen, kun toi kukkakin on tässä kakussa.
Ihanaa!
Aika vaikea tehdä, mutta ihan hyvää tai ehkä vähän makeaa. Se aprikoosihillo oli aika makeaa. T:Inka Kahola
Tein synttäreille.Oli yleisömenestys! :)
Millä voisin korvata smetanan kuorrutteessa (hapanmaitojutut ei käy)? Kermalla?

Pages