Bostonpulla tehdään perinteisesti korvapuustitaikinasta torvelliseen irtopohjavuokaan. Tässä ideana on laittaa kaakaojauheella täydennettyä murotaikinaa käärittävän pullarullan sisälle eli siis kanelisokerin tilalle. Näin saadaan suklaapullaa, joka on mehevän makuista. Kokeile tällä ohjeella myös korvapuusteja!

Ainekset torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24-28 cm, noin 15 annosta annosta

3
dl
annos itse tehtyä pullataikinaa
2-3
rkl
kaakaojauhetta
1
dl
tummaa suklaarouhetta
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Pinnalle:
munaa
raesokeria

Ohje

  1. Valmista pullataikina itse, ohje löytyy tästä linkistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Ota kauramurotaikina sulamaan. Puristele sulaneen kauramurotaikinan joukkoon kaakaojauhe ja suklaarouhe.

  2. Voitele ja korppujauhota isohko torvellinen irtopohja-kakkuvuoka. Aseta pohjalle 1/4 pullataikinasta kaulittuna niin, että vuoan pohja peittyy. Levitä päälle puolet suklaataikinalevystä (n. 100 g).

  3. Kauli loppu pullataikina n. 50 x 40 cm:n levyksi. Kaaviloi sen päälle loppu suklainen kauramurotaikina (n. 300 g). Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä tämä 50 cm pitkä pötkö 5 cm:n paloiksi (=10 palaa). Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn.

  4. Kohota pullakakkua vielä puolisen tuntia 40-asteisessa uunissa (tai muussa lämpimässä paikassa). Ota kakku pois uunista kohoamasta ja nosta lämpötila 200 asteeseen.

  5. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin alimmalla tasolla 15 min, laita folio pinnalle ja jatka paistamista n. 15 min. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.