Suklaacookies Bostonpulla

Suklaacookies Bostonpulla

Bostonpulla tehdään perinteisesti korvapuustitaikinasta torvelliseen irtopohjavuokaan. Tässä ideana on laittaa kaakaojauheella täydennettyä murotaikinaa käärittävän pullarullan sisälle eli siis kanelisokerin tilalle. Näin saadaan suklaapullaa, joka on mehevän makuista. Kokeile tällä ohjeella myös korvapuusteja!

torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24-28 cm
3dlannos itse tehtyä pullataikinaa
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2-3rklkaakaojauhetta
1dltummaa suklaarouhetta
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Pinnalle:
munaa
raesokeria

Valmistusohje

Valmista pullataikina itse, ohje löytyy tästä linkistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Ota murotaikina sulamaan. Puristele sulaneen murotaikinan joukkoon kaakaojauhe ja suklaarouhe. Voitele ja korppujauhota isohko torvellinen irtopohja-kakkuvuoka. Aseta pohjalle 1/4 pullataikinasta kaulittuna niin, että vuoan pohja peittyy. Levitä päälle puolet suklaataikinalevystä (n. 100 g). Kauli loppu pullataikina n. 50 x 40 cm:n levyksi. Kaaviloi sen päälle loppu sulanut suklaataikina (300 g). Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä tämä 50 cm pitkä pötkö 5 cm:n paloiksi (=10 palaa). Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn. Kohota pullakakkua vielä puolisen tuntia 40-asteisessa uunissa (tai muussa lämpimässä paikassa). Ota kakku pois uunista kohoamasta ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin alimmalla tasolla 15 min, laita folio pinnalle ja jatka paistamista n. 15 min. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Otin tästä reseptistä mallin, mutta tein molemmat taikinat ise. Lisäsin murotaikinakerroksen päälle vielä karkeaksi rouhittua valkosuklaata. Aiai, että tuli hyvää!!!
suussa sulavan hyvää