Uunissa kypsennettävät juustokakut paistetaan hitaasti hyydyttäen miedolla lämmöllä ja annetaan kiinteytyä paistamisen jälkeen lämpimässä uunissa.

Pohjana tässä korvapuustin ystävien kakussa on käytetty raakoja pakastekorvapuusteja, jotka viipaloidaan kohmeisina, ja joista rakennetaan kakulle pohja ja reunat. Lopuista raa'oista korvapuusteista paistetaan pullia, joista leikataan kakun päälle koristelastuja. Niitä syntyy niin paljon, että makoisat viipaleet voi tarjota erikseen kahvipöydässä tai niitä voi tarjota muulloin erikseen/paahtaa uunissa.

Täytteen uuniomenarahka tai -jogurtti ja ranskankerma pehmentävät juustokakun rakennetta.

Ainekset n. 15 annosta

Korvapuustipohja:
Juustotäyte:
400
g
Philadelphia- tai maustamatonta tuorejuustoa
200
g
uuniomenarahkaa tai -jogurttia
½
dl
sokeria
1
dl
omenahilloa (tai sosetta + ½ dl sokeria)
1
tl
kanelia
¾
dl
maissitärkkelys- tai perunajauhoja
4
kananmunaa
200
g
ranskankermaa
Koristelu:
2
omenaa
2
rkl
sitruunamehua
ohuita kypsiä korvapuustiviipaleita
1
dl
vispikermaa
kanelia

Ohje

 

  1. Nosta aineet huoneenlämpöön. Leikkaa n. 1½ pussia kohmeisia korvapuusteja kolmeen osaan (noin 1½ cm:n viipaleiksi) terävällä veitsellä. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin, leikkaa ylimääräinen paperi pois. Vuoraa vuoan pohja ja reunat korvapuustiviipaleilla ja painele/nipistele palat kiinni toisiinsa. Paista loput korvapuustit uunissa kokonaisiksi pulliksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Vatkaa täytteen tuorejuusto, jogurtti, sokeri, hillo ja kaneli kulhossa tasaiseksi. Sekoita mukaan tärkkelysjauho ja munat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi ranskankerma. Vatkaa joka vaiheessa vain sen verran, että seos on tasaista – ilmaa ei tarvitse vaahdottaa mukaan.
  3. Kaada täyte vuokaan (ø n. 24 cm). Paista juustokakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 50–60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei rusketu. Avaa lopuksi uunin luukku, ota uunista lämpö pois ja anna kakun kiinteytyä jälkilämmöllä 20–30 minuuttia. Jos pidät kakkua uunissa pidempään, raota luukkua vähän – aseta esimerkiksi puinen lasta luukun väliin.
  4. Anna juustokakun jäähtyä ainakin 2 tuntia ja sen jälkeen mieluiten yön yli jääkaapissa.
  5. Irrota jäähtynyt kakku tarjoilualustalle.
  6. Vaahdota kerma pursotettavaksi vaahdoksi. Leikkaa omenat lohkoiksi (valele sitruunamehulla tummumisen estämiseksi) ja viipaloi kypsät korvapuustit ohuiksi viipaleiksi. Koristele kakku näillä ja pursota reunoille kermaruusukkeita. Sihtaa lopuksi kakun pinnalle kanelia.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.