Suikaleliha-ohratto

30 min, josta valmisteluaika 10 min
- Ohrasta saat maittavaa ja edullista ruokaa.
- Esikypsytetyt Ohrasuurimot kypsyvät noin puolessa tunnissa eli ohraruoan valmistus ei kestä juuri risoton valmistusta pidempään.
- Tähän reseptiin sopivat erilaiset lihat: nauta, sika, broileri tai kalkkuna.
- Suikaleliha-ohratto on oiva pataruoka viikonlopuksi!
6-8:lle
1-2 | rkl | öljyä |
n.400 | g | paistisuikaleita (nauta, sika, broileri tai kalkkuna) |
2-3 | sipulia (tai 200 g pakastesipulikuutioita) | |
4-6 | valkosipulinkynttä | |
3 | dl | Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita |
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita | ||
n.1½ | l | vettä |
2 | liha- tai kanaliemikuutiota | |
½-1 | tl | jauhettua maustepippuria |
1 | tl | suolaa |
200 | g | porkkanoita viipaleina |
200 | g | parsakaalin kukintoja |
persiljaa |
Valmistusohje
-
Kuumenna öljy padassa. Ruskista siinä paistisuikaleet ja sipulisilppu. Lisää hienonnettu valkosipuli, ohrasuurimot, vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehahtanut, anna kypsyä 20-30 min.
-
Lisää kypsentämisen puolivälissä ohuet porkkanaviipaleet ja pilkottu parsakaali pataan tai mikäli käytät pakastettuja porkkanaviipaleita ja parsakaalin paloja, lisää ne pataan noin 5 min ennen padan valmistumista. Mausta ja koristele persiljalla.
Kommentoi reseptiä