Ohrasta saat maittavaa ja edullista ruokaa.

Esikypsytetyt Ohrasuurimot kypsyvät noin puolessa tunnissa eli ohraruoan valmistus ei kestä juuri risoton valmistusta pidempään.

Tähän reseptiin sopivat erilaiset lihat: nauta, sika, broileri tai kalkkuna.

Suikaleliha-ohratto on oiva pataruoka viikonlopuksi!

Ainekset 6-8:lle annosta

1-2
rkl
öljyä
n.400
g
paistisuikaleita (nauta, sika, broileri tai kalkkuna)
2-3
sipulia (tai 200 g pakastesipulikuutioita)
4-6
valkosipulinkynttä
n.1½
l
vettä
2
liha- tai kanaliemikuutiota
½-1
tl
jauhettua maustepippuria
1
tl
suolaa
200
g
porkkanoita viipaleina
200
g
parsakaalin kukintoja
persiljaa

Ohje

  1. Kuumenna öljy padassa. Ruskista siinä paistisuikaleet ja sipulisilppu. Lisää hienonnettu valkosipuli, ohrasuurimot, vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehahtanut, anna kypsyä 20-30 min.

  2. Lisää kypsentämisen puolivälissä ohuet porkkanaviipaleet ja pilkottu parsakaali pataan tai mikäli käytät pakastettuja porkkanaviipaleita ja parsakaalin paloja, lisää ne pataan noin 5 min ennen padan valmistumista. Mausta ja koristele persiljalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.