Lohi-ohratto

Lohi-ohratto

Lohi-ohratto sopii ruoaksi hyvin sekä arkeen että juhlaan. Ohratolla tarkoitetaan risottoa, mutta se on tehty riisin sijaan ohrasuurimoista. Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimo kypsyy kypsäksi keitettäessä 35 minuuttia. Kypsennä ensin ohra ja mausteet, lisää kala ja pakastevihannekset vasta loppupuolella, jotta ne eivät mene mössöksi. Valitse värikkäitä pakastekasvisseoksia pimeään vuoden aikaan!

noin 4:lle
1-2rklöljyä
1-2sipulia (tai 3 valkosipulinkynttä)
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
TAI 2½ dl Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
n.8dlvettä
1kalaliemikuutio
½tlsitruunapippuria
n.300g(kirjo)lohta tai savukalaa suikaleina
200gkasvissuikaleita (1 pss pakasteena)
1rkltilliä
suolaa

Valmistusohje

Kuumenna öljy padassa. Kuullota siinä sipulisilppu, esikypsytetyt ohrasuurimot, vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehahtanut, anna kypsyä 30 min. Lisää lohisuikaleet, pakastekasvissuikaleet ja tarvittaessa hieman vettä. Anna kiehahtaa uudelleen. Noin 5 min kuluttua, kun kala on kypsää, ruoka on valmista. Mausta ja koristele tillillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tämä on hyvä perussetti, josta on kätevä kehitellä uusia versioita. Esim. jos käyttää kanasuikaleita, kannattaa ne laittaa pataan jo sipuleiden mukana ja antaa kypsyä muiden ainesten kanssa ja tietysti maustaa maun mukaan. Kokeiltu on myös possusuikaleita ja kidneypapuja chilisessä kasvisversiossa.
En ole kokeillut mutta näyttää mielenkiintoisen maukkaalta. Miksikähän ohra on kokenut "ylösnousemuksen" Suomessa vasta nyt, ainakin Strasbourgin EU-palatsin ruokalassa ohratto kuului annokseen jo reilu 10 v sitten.