Lohi-ohratto sopii ruoaksi hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Ohratolla tarkoitetaan risottoa, joka on tehty riisin sijaan ohrasuurimoista.

Kypsennä ensin ohra ja mausteet, lisää kala ja pakastevihannekset vasta loppupuolella, jotta ne säilyttävät muotonsa.

Valitse värikkäitä pakastekasvisseoksia pimeään vuoden aikaan!

Ainekset noin 4:lle annosta

1-2
rkl
öljyä
1-2
sipulia (tai 3 valkosipulinkynttä)
dl
kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
n.8
dl
vettä
1
kalaliemikuutio
½
tl
sitruunapippuria
n.300
g
(kirjo)lohta tai savukalaa suikaleina
200
g
kasvissuikaleita (1 pss pakasteena)
1
rkl
tilliä
suolaa

Ohje

  1. Kuumenna öljy padassa. Kuullota siinä sipulisilppu, ohrasuurimot, vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehahtanut, anna suurimoiden kypsyä n. 30 min.
  2. Lisää lohisuikaleet, pakastekasvissuikaleet ja tarvittaessa hieman vettä. Anna kiehahtaa uudelleen. Noin 5 min kuluttua, kun kala on kypsää, ruoka on valmista. Mausta ja koristele tillillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.