Lohirisotto- reseptillä valmistat sujuvasti ruokaa arkeen! Lohen tilalla voit käyttää muitakin kaloja. Jos käytät savukalaa, siinä on jo suolaa, joten ole tarkkana lisäsuolan kanssa.

Ainekset noin 4:lle annosta

1
rkl
öljyä
400
g
kirjolohta tms. kalaa
1
iso sipuli tai 100-200 g pakastesipulikuutioita
(3
valkosipulinkynttä)
1
tl
currya
½
tl
sitruunapippuria
n.5
dl
kalalientä tai vettä + 1 kalaliemikuutio
½-1
tl
suolaa
1
ps
värikkäitä pakastevihanneksia (pakaste 200 g)
1
rkl
kuivattua tilliä (tai ½ dl tuoretta)

Ohje

  1. Kuullota kalasuikaleet, sipulit, mausteet ja pikariisi kasarissa. Lisää kalaliemi tai vesi ja kalaliemikuutio sekä pakastevihannekset ja suolaa (mikäli kala tai kalaliemi ei ole kovin suolaista), anna kiehahtaa.

  2. Kypsennä risottoa kiehahtamisen jälkeen välillä sekoittaen noin 15 min niin, että neste imeytyy riiseihin. Mausta lopuksi tillillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.