Jauheliharisotto

Jauheliharisotto

Risotto on kätevä ja maukas ruoka töiden jälkeen. Erityisesti jauhelihasta tehty jauheliharisotto on monen perheenjäsenen suosikki. Pitkäjyväisen riisin tilalla voi käyttää muitakin suurimoita esim. riisi-ohrasuurimoita tuomaan uutta makua. Muista ensin riisien kuullotus (=lyhyt käyttö kuumassa) ja lisää vasta sitten neste päälle.

noin 4:lle
2rklöljyä
400gjauhelihaa
2sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
n.½tlmustapippuria
n.1tlpaprikajauhetta
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
tai Pitkäriisiä
5-6dllihalientä (tai vettä + 1 lihaliemikuutio)
1psherne-maissi-paprika -sekoitusta (n. 200 g)

Valmistusohje

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta. Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua. Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15-25 minuuttia. Lisää pakastevihannekset. Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (25)

Tämähän on tuhottoman kaukana oikeasta risotosta. Ei jatkoon.
Todellakin hyvä kun lisää oman maun mukaan mausteita. :)
Tylsän makuinen muuten, mutta lisäsin toisella kerralla tomaattimurskaa ja yrttiseosta.Tuli aivan taivaallista:)
Mauton ja kuiva tällaisenaan, mutta kun joukkoon lisää ranskalaisen sipulikastikkeen ja tuplaa muut mausteet, sulaa ruoka suussa.
Tein tätä ensimmäisen kerran ja pakko sanoa, että en ole helpompaa ja maukkaampaa reseptiä kokeillut.
Riisiä kannatti keitellä lihaliemessä ennakkoon, maustaa kannattaa hiukan runsaammalla kädellä. Vihanneksina voi käytellä jotain vähän eksoottisempaakin pakastesekoitusta.
Todella helppo toteuttaa! Perhe tykkäsi :)
Nam, hyvää!
Sika hyvää!
Ihanaa arkiruokaa.

Pages