Lähes aina sushien ohjeissa käytetään sushiriisiä. Mikäli sitä ei ole, voit käyttää riisinä tavallista puuroriisiä. Tulos ei ole aivan identtinen, mutta kuitenkin tarvittaessa näillä ohjeilla voit toimia.
Ennen riisien keittämistä pese ylimääräinen tärkkelys huolellisesti pois, jotta riisi ei puuroudu.
Käsittele riisiä muutenkin varovasti, pesu on helpointa tehdä isoa kulhoa apuna käyttäen, sillä siivilä rikkoo helposti riisinjyvien pinnan.
Huuhtelussa vesi vaihdetaan 8-10 kertaa. Kun vesi on lähes kirkasta, siivilöi riisi.
Valmistaessasi kerrossusheja eli "sushi stack" -muotoja sushista vältyt sushien rullaamiselta etkä tarvitse rullausmattoa muotoiluun.
Halutessasi voit valmistaa Sushi stack -raaka-aineilla perinteisiä maki-rullia, jotka ovat kuvassa vasemmalla. Katso miten teet Maki-rullat tästä.
Kommentteja ja keskustelua