Sushit ohrasta avokadotäytteellä

Sushit ohrasta avokadotäytteellä
50 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Vappu Pimiä, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat susheja I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.
40 kpl
Sushiriisi-ohra:
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
1,1lvettä
3rklväkiviinaetikkaa
1rklsokeria
tlsuolaa
Rulliin:
5norileväarkkia
2avokadoa
½sitruunan mehu
2suippopaprikaa, keltaista ja punaista
50gpiparjuuri- tai wasabitahnaa (1 tuubi)
Tarjoiluun:
soijakastiketta, piparjuuri- tai wasabitahnaa

Valmistusohje

Huuhtele suurimot ja riisit lävikössä kylmän veden alla ja laita ne kattilaan. Lisää kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua hiljalleen 30 min.

Sekoita etikka, sokeri ja suola lasissa, kunnes sokeri ja suola ovat täysin liuenneet. Hetken lämmitys mikrossa auttaa sulamista, älä kuitenkaan anna kiehahtaa. Nosta suurimokattila levyltä ja anna vetäytyä hetki. Kaada suurimot ja riisit laakeaan kulhoon ja kaada etikkaseos kädenlämpöisten suurimoiden joukkoon sekoittaen samalla. Peitä suurimot ja anna jäähtyä kädenlämpöisiksi.

Suikaloi avokadot, sivele ne sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Suikaloi paprikat pitkiksi ohuiksi suikaleiksi.

Laita merilevälevy (nori) alustalle kiiltävä puoli alaspäin. Bambumatto on kätevä makien rullaamisessa, mutta näppärä pärjää käsinkin. Levitä päälle vajaan 1 cm:n kerros riisi-ohraa kostutetuin käsin. Painele muutamia senttejä laidasta keskelle päin pitkä vako ja levitä siihen ohut kerros piparjuuritahnaa ja sen päälle avokado- ja erivärisiä paprikasuikaleita. Pyöritä levy tiukalle rullalle.

Laita valmiit rullat jääkaappiin vetäytymään. Leikkaa valmiit rullat ennen tarjoilua 2 cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä, jota välillä kostutat kylmässä vedessä. Sushit säilyvät jääkaapissa 2-3 vrk. Voit pakastaa osan, jos kaikkia ei tule syötyä. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)