Sushit suomalaisittain

50 min, josta valmisteluaika 35 min
noin 48 kpl
Sushiriisi: | ||
1½ | dl | Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita |
1½ | dl | Myllyn Paras Puuroriisiä |
1,2 | l | vettä |
3 | rkl | väkiviinaetikkaa |
1 | rkl | sokeria |
2½ | tl | suolaa |
Rulliin: | ||
6 | norilevää | |
200 | g | kylmäsavulohta |
½ | kurkku | |
2 | porkkanaa | |
n.50 | g | piparjuuritahnaa |
Tarjoiluun: | ||
soijakastiketta |
Valmistusohje
- Huuhtele suurimot ja riisit lävikössä kylmän veden alla ja laita ne kattilaan. Mittaa joukkoon kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua hiljalleen 20 min.
- Sekoita etikka, sokeri ja suola lasissa, kunnes sokeri ja suola ovat täysin liuenneet. Hetken lämmitys mikrossa auttaa sulamista, älä kuitenkaan anna kiehahtaa. Nosta suurimokattila levyltä ja anna vetäytyä hetki. Kaada suurimot ja riisit laakeaan kulhoon ja kaada etikkaseos kädenlämpöisten suurimoiden joukkoon sekoittaen samalla. Peitä suurimot ja anna jäähtyä kädenlämpöisiksi.
- Suikaloi lohi, kurkku ja kuoritut porkkanat pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Laita merilevälevy (nori) alustalle kiiltävä puoli alaspäin. Bambumatto on kätevä makien rullaamisessa, mutta näppärä pärjää käsinkin. Levitä päälle vajaan 1 cm kerros riisi-ohraa kostutetuin käsin. Painele muutamia senttejä laidasta keskelle päin pitkä vako ja levitä siihen ohut kerros piparjuuritahnaa ja sen päälle lohi- ja kasvissuikaleita.
- Pyöritä levy tiukalle rullalle. Laita valmiit rullat jääkaappiin vetäytymään. Leikkaa valmiit rullat ennen tarjoilua 2 cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä, jota välillä kostutat kylmässä vedessä. Sushit säilyvät jääkaapissa 2-3 vrk. Voit pakastaa osan, jos kaikkia ei tule syötyä.
VINKKI: Voit käyttää kylmäsavulohen tilalla kylmäsavusiikaa tai savumuikkuja.
Kommentoi reseptiä