Street food -kahvipuuro

Street food -kahvipuuro
  • Voit tehdä hiutale-kuivaseoksen hyvissä ajoin valmiiksi, kunhan pakkaat sen kannelliseen tiiviiseen astiaan. Kuivaseos säilyy huoneenlämmössä.
  • Chia-siemenet kannattaa laittaa turpoamaan tarjoilua edeltävänä iltana jääkaappiin.
  • Jos teet kahvipuuroa katuruuaksi isolle porukalle, kerro kaikkien aineiden määrä tarvittavalla annosmäärällä.
  • Mieti, mistä tarjoilet tuorepuurot: halvin ja helpoin lienee pahviset kahvimukit, mutta sympaattisempia ovat pienet lasipurkit.
  • Tätä ohjetta voi soveltaa hyvin myös kotioloihin. Valmista ohjeella muutama puuro kerralla, kätevä kiireiseen aamuun tai työpaikalle lounaaksi.
4:lle
Hiutale-kuivaseos:
4dlMyllyn Paras PikaKaura + Kuitu Hiutaleita
tai Tattarihiutaleita (140 g)
½dlkookos- tai ruokosokeria
½dltummaa (raaka)kaakaojauhetta
1tlkardemummaa
½tlvuorisuolaa
Chia-seos:
dlmanteli- tai kookosmaitoa
½dlchia-siemeniä
Lisää kadulla tarjoiltaessa:
4dlkuumaa kahvia
1rklrouhittuja pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä)
1dltuoreita marjoja tai hedelmäpaloja

Valmistusohje

Sekoita kuivaseoksen aineet etukäteen valmiiksi sekaisin isoon kannelliseen kippoon. Laita toiseen kannelliseen astiaan chia-siemenet valitsemaasi maitotuotteeseen turpoamaan ainakin tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Ennen tarjoilua keitä kuumaa hyvää kahvia, jota tullaan kaatamaan hiutaleiden päälle.

Jaa kuivaseosta pieniin pahvisiin kahvimukeihin, lastenruoka tms. lasitölkkeihin, tai muihin kippoihin, joita syntyy kotitalouksiin. Lisää jokaiseen päälle kuumaa kahvia, sekoita pikkulusikalla. Suhde on 1 dl hiutaleseosta ja 1 dl kuumaa kahvia. Lisää vielä jokaiseen ½ dl (2 isoa kukkuraista lusikallista) turvonnutta chia-seosta, sekoita uudelleen tasaiseksi.

Koristele annokset rouhituin pähkinöin ja marjoin tai hedelmäpaloin, esim. mustikat tai banaaniviipaleet sopivat hyvin kahvin maun kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)