Spagettivuoka

Spagettivuoka
1psMyllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia
500gnaudan-, tai sika-nautajauhelihaa
500gtomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1sipuli
1-2valkosipulinkynttä
1keskikokoinen kesäkurpitsa
loraus oliiviöljyä
n.3dlruokakermaa
½tlpaprikajauhetta
suolaa, mustapippuria
basilikaa tai oreganoa tuoreena tai kuivattuna
½psjuustoraastetta

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Täytä iso kattila vedellä ja laita kiehumaan. Lisää veteen 1 tl suolaa. Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se murumaiseksi, niin että se ruskistuu. Sillä aikaa, kun jauheliha ruskistuu, pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lisää kesäkurpitsat jauhelihaseokseen ja anna myös niiden saada vähän väriä. Lisää pannulle myös tomaattimurska ja mausteet. Keitä spagettia 1-2 min vähemmän, kuin pakkauksen ohjeessa. Lisää jauhelihakastikkeeseen vielä kerma ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä. Valuta spagetit ja kaada ne reilunkokoiseen uunivuokaan. Tarkista kastikkeen maku ja kaada se spagettien sekaan. Sekoita ne keskenään. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä uunissa vielä 10–20 minuuttia. Nauti!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Mauskasta tuli. Vaihdoin kesäkurpitsan paprikaan ja parsakaaliin. Maistui koko perheelle.