Smoothiekulho hedelmillä, pähkinöillä ja manteleilla

Smoothiekulho hedelmillä, pähkinöillä ja manteleilla
  • Trendikkäin smoothie on nyt smoothiekulho eli smoothie bowl.

  • Kulhosmoothie syödään lusikalla eli se on paksumpaa kuin laseihin valmistettava juotava smoothie.

  • Smoothiekulhoon kelpaavat hyvin hieman ylikypsäksi menneet hedelmät.

  • Kaunis ja runsas koristelu kruunaa kulhon.

2:lle
Smoothie:
1kypsä banaani
1kypsä mango
1kypsä persimoni tai 2 satsumaa
2dlsoijajogurttia tai maustamatonta jogurttia
2dlmangomehua
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai tattarihiutaleita
½tlvaniljasokeria tai tuoretta raastettua inkivääriä
Pinnalle:
mangoa ja persimonia, mustikoita, pähkinöitä, manteleita
Myllyn Paras Kauraleseitä
tai Kuidukas Kolmen Viljan leseseosta

Valmistusohje

Kuori banaani, mango ja persimoni tai satsumat. Viipaloi puolet mangosta, puolet persimonista tai toinen satsuma. Laita lohkot sekä jogurtti, mehu, hiutaleet ja maustava aines tehosekoittimen kannuun, monitoimikoneen kulhoon tai korkeaan isoon kannuun, jos käytät sauvasekoitinta. Soseuta smoothie tasaiseksi ja kaada seos puurokulhoihin.

Leikkaa loppu mango ja persimoni tai satsuma pieniksi kuutioiksi. Rouhi muutama pähkinä ja manteli.

Koristele annokset hedelmäkuutioin, mustikoin sekä pähkinä- ja mantelirouheella. Ripottele pinnalle vielä leseitä. 

VINKKI: Voit tehdä smoothiet pillillä juotaviksi korkeisiin laseihin, jos lisäät smoothieen enemmän jogurttia ja mehua. Tällöin pinnalle tulevat koristeluaineet voi jauhaa mikserissä smoothien joukkoon, koska ne eivät mene pillin läpi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)