Överit pirtelöt

Överit pirtelöt

Pirtelö on maito- tai maitojuomapohjainen mikserillä tai sauvasekoittimella valmistettu juoma, johon kuuluvat mukaan marjat tai hedelmät. Pirtelö tarjotaan kylmänä. Pirtelö eroaa smoothiesta siten, että pirtelössä on yleensä jäätelöä ja koristeena kermavaahtoa ja makeita herkkuja. 

Jenkkipirtelöissä on usein hyvin täyteläisiä raaka-aineita: jäätelöä, tuorejuustoa ja kermavaahtoa, keksejä, marenkia, suklaata jne. ”Överi” nimitys pirtelöille tulee siitä, että koristelu on niin runsas, että se pursuilee pirtelön tarjoilulasista. Kuvassa toinen pirtelö on tehty mustikoilla ja toinen vadelmilla.

2:lle iso annos (2 x 3dl)
3dlmarjoja, esim. vadelmia tai mustikoita
1banaani
1dlvaniljarahkaa
1dlvaniljatuorejuustoa
1dlvadelmakefiiriä
2dlvaniljajäätelöä
3rklMyllyn Paras Kauraleseitä
1tlvaniljasokeria
1-2rklvaahterasiirappia
Pinnalle:
1dlkermavaahtoa
marjoja
2rklMyllyn Paras Kauraleseitä
muutama marenki tai keksi

Valmistusohje

Laita mikserin kannuun tai syvään mittakannuun marjoja ja banaania. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne mikseriin jäisinä. Lisää mukaan rahka, tuorejuusto, kefiiri ja jäätelö kuutioina sekä leseet, mausta vaniljasokerilla ja vaahterasiirapilla. Soseuta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Kaada pirtelö mahdollisimman isoihin korkeisiin laseihin tai mukeihin.

Vaahdota kerma vaahdoksi ja pursota sitä annosten päälle, ripottele pinnalle muutama marja, leseitä ja marenkeja. Herkuttele!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)