Siskonmakkara-kaalikääryleet

Siskonmakkara-kaalikääryleet
8:lle
1kerä- tai savoijinkaali
Täyte:
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
4dlkasvislientä
1sipuli silputtuna
2dlhienonnettua kaalin sisäosaa
400gsiskonmakkaraa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
oreganoa, minttua
Valeluun:
½dlsiirappia
2dllihalientä
1rklsoijakastiketta

Valmistusohje

Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä n. 20 minuuttia. Kuullota sipuli. Anna molempien jäähtyä. Koverra kaalista kantaosa pois. Keitä tilavassa kattilassa vettä ja laita kaali kiehuvaan veteen. Irrota päällimmäisiä lehtiä sitä mukaa, kun ne tulevat taipuisiksi. Ohenna lehtien paksu ruotiosa veitsellä. Hienonna kaalin sisäosa täytettä varten. Purista siskonmakkaramassa pois kuorestaan. Yhdistä täytteen kaikki ainekset kulhossa, mausta maun mukaan. Laita jokaiselle kaalinlehdelle (tai kahdelle pienelle) täytettä pari ruokalusikallista ja paketoi tiiviisti. Paista kääryleet kevyesti pannulla voi-öljyseoksessa ja lado voideltuun uunivuokaan. Kypsennä kääryleitä 175 asteessa noin 50 minuuttia, valele välillä liemellä.

Resepti:
Kaisa Sillanpää, Sauvo. Iltalehden Kotikokki-kilpailun 1. sija vuonna 2012.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)